nieuws

Kuyt terug bij Quick Boys

Dirk Kuyt
Dirk Kuyt
Dirk Kuyt keert terug bij zijn oude club Quick Boys. Niet om te spelen, maar om stage te lopen bij het eerste voor zijn trainersdiploma. De oud-aanvoerder van Feyenoord gaat ook meetrainen met de A-selectie van de club uit Katwijk om af te bouwen.
Op de site van voetbalindebollenstreek.nl bevestigt technisch manager Gert Aandewiel het gerucht dat Kuyt overgeschreven is als spelend lid van de club. "Maar niet om bij ons in het eerste elftal te spelen, zoals werd gesuggereerd."

Trainerscursus


Volgens de oud-trainer van Sparta wil Kuyt gaan voor zijn UEFA A-licentie, het niveau waarop de club nu speelt. De oud-aanvaller gaat in Katwijk de cursus doorlopen, aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden en zijn lessen volgen bij de KNVB. Kuyt viert op dit moment een wel verdiende vakantie. "Als hij terug is, zullen we rustig alles gaan bespreken hoe we het gaan doen.”

Betrokkenheid


In 1998 verruilde Kuyt Quick Boys voor FC Utrecht. In de jaren dat hij weg was, bleef hij de club een warm hart toe dragen. "Sinds zijn terugkomst in Nederland is hij al betrokken bij de jeugd en zit daar in het technisch hart."