WEERBERICHT

Het weer van vandaag: toenemende bewolking en wind

Het weer van vrijdag 7 oktober
Het weer van vrijdag 7 oktober © Stefan van der Gijze
Vanochtend zien we eerst de zon nog even maar van het westen uit neemt ook de bewolking geleidelijk toe. Het blijft wel tot de avond overal droog. De temperatuur loopt vanmiddag op naar 17 graden en de zuidwestenwind gaat weer flink toenemen naar matig tot vrij krachtig boven land tot krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6.
Later vanavond en vannacht krijgen we van het westen uit te maken met een storing en kan er (buiige) regen gaan vallen. Later vannacht wordt het vanuit het westen droog met brede opklaringen. De temperatuur daalt naar ongeveer 13 graden en de wind draait naar het westen en waait matig boven land tot vrij krachtig aan zee.
Morgen is er flink wat ruimte voor de zon maar is er soms ook wat bewolking aanwezig. Het blijft droog en de matige tot vrij krachtige wind komt uit het westen tot noordwesten waarmee iets frissere lucht wordt aangevoerd en het in de middag 15 tot 16 graden wordt.

Vooruitzichten

Vanaf zondag blijft het vrijwel overal droog en schijnt de zon vooral op zondag flink. Maandag komt er weer wat meer bewolking. De gehele periode schommelen de temperaturen rond de normaal van 16 of 17 graden. Wel worden de nachten vanaf zondag wat kouder. Vanaf zondag neemt ook de wind in kracht af.

Gemiddelde Rotterdam-The Hague Airport

Tussen 1 en 10 oktober bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 16,4 graden en de minimumtemperatuur 8,9 graden. Er valt gemiddeld 35,4 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl