112

112-nieuws: Boete van 700 euro voor Feyenoord-aanhangers | Vijftal nog onvindbaar na mishandeling

Tijdens de ongeregeldheden werden Feyenoord-supporters naar een andere tribune verplaatst
Tijdens de ongeregeldheden werden Feyenoord-supporters naar een andere tribune verplaatst © Rijnmond
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van vrijdag 7 oktober.

18:01 - Fietser gewond na aanrijding, automobilist aangehouden

In Nieuw-Beijerland is een fietser gewond geraakt toen 'ie van achteren werd aangereden. Dat gebeurde vanmiddag op de Langeweg. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto is aangehouden. De politie doet sporenonderzoek.

16:55 - Vijftal mishandelt man op de Lijnbaan

Een 41-jarige man uit Roosendaal is afgelopen zaterdag mishandeld. Op de Lijnbaan in Rotterdam liep hij om 18:50 uur samen met zijn 14-jarige zoon toen opeens vijf mannen op hen af kwamen. Zij vielen de man aan, die vervolgens met verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht. De zoon bleef ongedeerd.
Van het vijftal ontbreekt ieder spoor. De politie roept getuigen, die de mishandeling hebben gezien, op om zich te melden.

16:25 - Boete van 700 euro voor Feyenoord-aanhangers

De Deense politie heeft rond de wedstrijd tussen FC Midtylland tegen Feyenoord drie Rotterdamse aanhangers opgepakt. Ze werden aangehouden voor verschillende overtredingen. Eén van hen droeg een masker. De ander was bij een incident op het veld betrokken. De derde weigerde aanwijzingen van de politie op te volgen.
De drie fans waren twintigers. Ze moesten elk een boete van 700 euro betalen. Donderdagavond zijn ze vrijgelaten.
"Dit hebben we zelden meegemaakt", zegt een woordvoerder van de politie in Herning in Denemarken. "De stewards in het stadion konden het niet aan. Daarom moesten we wel ingrijpen."

06:41 uur - Auto vliegt tegen vangrail en veroorzaakt ravage bij Beneluxtunnel

Op de A4 is vrijdagochtend een 22-jarige automobilist met hoge snelheid tegen de vangrail aan geknald. Volgens ooggetuigen kwam de auto vlak na de Beneluxtunnel los van de grond en vloog over het wegdek. Daardoor verloor de Amsterdamse bestuurder de controle over het voertuig. Uiteindelijk klom de automobilist zelf uit de auto, die ondersteboven op de weg was beland. Hij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie had de man geen alcohol op.
Door het ongeluk raakte een groot deel van de vangrail los. Ook het wegdek lag vol met brokstukken. Daarom is de weg enige tijd afgesloten geweest. Inmiddels is de A4 weer vrijgegeven.
Na het ongeluk op de A4 was het wegdek bezaaid met brokstukken
Na het ongeluk op de A4 was het wegdek bezaaid met brokstukken © FlashphotoNL

05:35 uur - Twee wagens zwaar beschadigd bij autobrand in Rotterdam

Op de Bergsingel in Rotterdam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee wagens zwaar beschadigd geraakt door een brand. Het gaat om een bestelbus en een personenauto. Bij de brand kwam volgens ooggetuigen korte tijd veel rook vrij. Ook zijn er mogelijk explosies gehoord. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.