CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk van 8 oktober is Gi-ga-groen

Een gi-ga-groene Chris Natuurlijk
Een gi-ga-groene Chris Natuurlijk © Pixabay
Begin je zaterdag om 08:00 uur gi-ga-groen met Chris Natuurlijk over natuurpaden, boomhutten, schilders van de Biesbosch en groene kinderboeken.
Op het nieuwe Natuurpad in Plaswijckpark in Rotterdam, leren kinderen en hun ouders op een avontuurlijke manier over dieren en planten die in Nederland voorkomen. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek gaat het pad in het weekend van 8 en 9 oktober open. Chris Natuurlijk krijgt een voorproefje van wat er nu al groeit en bloeit aan het natuurpad langs de Bergse Plas.
Joyce Zwart van Plaswijckpark op het nieuwe Natuurpad
Joyce Zwart van Plaswijckpark op het nieuwe Natuurpad © Rijnmond

De boom in

Chris Natuurlijk klimt de boom in met professioneel boomhutbouwer Antoinette Blok die in een tuin in Rotterdam-Kralingen aan een nieuwe boomhut werkt. Bovenin de boom vertelt Antoinette over haar boek Bouw de boomhut van je dromen, waarin zij haar jarenlange ervaring met het bouwen van boomhutten deelt met haar lezers.
Boomhutbouwer Antoinette Blok met haar boek
Boomhutbouwer Antoinette Blok met haar boek © Ellen Scholtens

Gi-ga-groene kinderboeken

Gi-ga-groen is het thema van de Kinderboekenweek dit jaar. Daniël Albering van kinderboekwinkel De Kleine Kapitein in Rotterdam, neemt een stapel kinderboeken over groen en natuur mee naar de studio van Radio Rijnmond om er in Chris Natuurlijk over te vertellen.
Zaterdag 8 oktober van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.