SPARTA

Maurice Steijn ziet elftal steeds sterker worden: 'De kans is groot dat Olij speelt'

Maurice Steijn tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk
Maurice Steijn tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk © Orange Pictures - Geert van Erven
Sparta doet het goed in de eredivisie. De ploeg staat op de achtste plek en trainer Maurice Steijn heeft genoeg wisselmogelijkheden. Volgens de trainer was er vorig jaar minder te kiezen, maar zijn er dit seizoen genoeg opties.
Zondag speelde Sparta met 2-2 gelijk tegen RKC Waalwijk en was Arno Verschueren de grote man aan de kant van de Rotterdammers. De middenvelder maakte beide doelpunten voor Sparta en zorgde voor een gelijkspel in Waalwijk. Voor Steijn is er dan ook geen andere optie dan Verschueren tegen FC Emmen opnieuw in de basis te zetten.
"Aan het einde van vorig seizoen was het elftal zo ingericht dat er weinig te wisselen was. De situatie is nu heel anders en heb ik de luxe om te kijken naar wat ik nodig had. Ik kan kiezen tussen Sven Mijnans, Younes Namli en Verschueren. Zondag is die laatste bij elke aanval betrokken geweest dus dan ga ik hem er niet uit halen. Hij staat gewoon in de basis morgen."
Ook Nick Olij is op de weg terug. De doelman leek voor lange tijd uitgeschakeld te zijn, maar is sneller hersteld dan van te voren gedacht. "Hij heeft de hele week meegetraind, dus dat ziet er erg goed uit. De kans is erg groot dat hij zaterdag in actie gaat komen. Ook is Dirk Abels de logische vervanger van de geschorste Shurandy Sambo", aldus Steijn.
Tekst gaat verder onder video
Maurice Steijn geniet van positiviteit rond Sparta

Positiviteit

Steijn merkt dat er de laatste weken veel positiviteit heerst rond Sparta. "Het is heel mooi om te horen dat er zoveel vertrouwen in het elftal is. Het team zit goed in elkaar en we doen het goed. We gaan er alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen. Onze insteek was aan het begin van het seizoen om niet in de problemen te komen, maar stiekem willen we zo hoog mogelijk eindigen", besluit de trainer.
De wedstrijd tussen Sparta en FC Emmen is uiteraard live te volgen op Radio Rijnmond. Om 18:45 uur gaat de bal rollen op Het Kasteel en vanaf 18:00 uur begint de uitzending.