FC RIJNMOND

Michiel Kramer in FC Rijnmond: 'Midtjylland was gewoon net wat beter dan Feyenoord'

FC Rijnmond met van links naar rechts Bart Nolles, Michiel Kramer, Dennis Kranenburg en Thomas Verhaar
FC Rijnmond met van links naar rechts Bart Nolles, Michiel Kramer, Dennis Kranenburg en Thomas Verhaar © FC Rijnmond met van links naar rechts Bart Nolles, Michiel Kramer, Dennis Kranenburg en Thomas Verhaar
In FC Rijnmond gaat het uitgebreid over het gelijkspel tussen Feyenoord en FC Midtjylland. Volgens oud-Feyenoorder Michiel Kramer mag de ploeg van Arne Slot nog blij zijn dat het een punt mee naar huis nam, ondanks de 0-2 voorsprong bij rust. "Midtjylland was gewoon net wat beter dan Feyenoord", aldus Kramer.
"De doelpunten van Feyenoord kwamen redelijk uit de lucht vallen. De Denen zetten net wat meer druk en de ploeg maakte niet goed gebruik van de ruimtes die er lagen. Vanwege het scoreverloop baal je als supporter uiteindelijk, maar Feyenoord mag blij zijn met een gelijkspel."
Ook analist Thomas Verhaar zag dat Feyenoord het moeilijk had in Denemarken. "We moeten de kracht van Midtjylland niet onderschatten. Ik denk dat Feyenoord een aardige wedstrijd gespeeld heeft, behalve op het voetballende gedeelte. Feyenoord moest in de omschakeling gevaarlijk worden en dat lukte niet echt. De afstemming tussen de spelers moet beter."

VAR

Tijdens de wedstrijd waren er twee VAR-momenten die uitvielen in het voordeel van Feyenoord. Het penalty-moment duurde erg lang en Kramer zag Slot in diep overleg met de vierde man. "Ik weet niet of het nou heel erg zinvol is wat hij daar doet. Aan de andere kant wil een trainer ook zijn verhaal doen bij de vierde man. Het is dus misschien ook wel weer logisch dat hij dit doet."

Sparta

Kramer speelde zondag nog met RKC Waalwijk tegen Sparta. De Rotterdammers wisten een punt mee naar huis te nemen na een 2-2 gelijkspel en de spits zag dat er veel kwaliteit in de ploeg van Maurice Steijn zit. "Sparta is echt wel een goede ploeg. Ze zijn fysiek heel sterk, hebben veel ervaring en ook nog scorend vermogen."
"Tobias Lauritsen is erg balvast", vervolgt de spits. "Het is fijn om een jongen in je elftal te hebben die de bal vast kan houden." Ook over Arno Verschueren is Kramer enthousiast. "Hij is constant aan het lopen en hij zoekt echt goed de ruimte op. Ik denk dat elk team wel blij is met zo'n speler."