ZIEKTE

Rose (11) vlogde over haar leven met kanker en wint Televizier-Ster Jeugd: 'We zijn niet anders omdat we ziek zijn'

Rose Leenheer won donderdagavond de Televizier-Ster Jeugd
Rose Leenheer won donderdagavond de Televizier-Ster Jeugd © Rijnmond
Rose Leenheer stond donderdagavond even in de spotlights in Carré. De 11-jarige tiener uit Alblasserdam nam tijdens het gala van de Gouden Televizierring de prijs van Televizier-Ster Jeugd in ontvangst voor het beste kinderprogramma. In het EO-programma 'Hallo, ik heb kanker' vlogde Rose samen met drie andere kinderen over hun leven met kanker.
Een dag na alle slingers en confetti kijkt Rose de uitreiking terug. "Dat was heel spannend. Ik was heel zenuwachtig. Anne-Mar (presentatrice Anne-Mar Zwart van het programma, red.) hield mijn hand vast. Dat deed ik ook bij haar", vertelt Rose. Toen ze de prijs had gewonnen, wist Rose het even niet meer. "Ik was echt superblij! Het applaus hield niet op. Ik stond te trillen van blijdschap."
Rose (11) wint Televizier-Ster Jeugd met programma over haar leven met kanker
Rose straalde op het podium in haar jurk, met de award in haar handen. De zoektocht naar die jurk ging echter niet zonder slag of stoot. "Het was best wel lastig, want ik heb net geen damesmaat en ik was uit de kindermaat gegroeid." Gelukkig slaagde Rose alsnog. "We kwamen in een winkel in Rotterdam. Daar zag ik de jurk hangen. Ik heb die aangetrokken en toen was ik er gelijk verliefd op."

Op de foto met BN'ers

Het Televiziergala voelde heel speciaal voor Rose, want zoiets maak je natuurlijk niet elke dag mee. "Op een gegeven moment was het niet meer spannend", vertelt de tiener. Ze is ook met allemaal Bekende Nederlanders op de foto geweest. "Kees van der Spek, Emma Wortelboer en Jurre Geluk. O ja, ook met Tim Hofman en MeisjeDjamila."
In tegenstelling tot de andere BN'ers, duurde de avond niet heel lang voor Rose. "Opeens moesten we naar huis! We konden niet meer naar de afterparty. Dat was jammer! Eigenlijk wilde ik nog graag met Raven van Dorst op de foto, maar die kon ik nergens meer vinden", baalt ze.