RET

RET-directeur: 'Meer zwartrijders in de tram, maar de sociale veiligheid verslechtert niet'

| Foto:
| Foto:
Er wordt meer zwartgereden in de trams van de RET. Dat maakte directeur Maurice Unck bekend op Radio Rijnmond. Op de camera's in de trams wordt waargenomen dat steeds meer mensen instappen zonder in te checken.
"Ze checken niet in, omdat er geen conducteur is", legt Unck uit. Volgens hem komt dat door de bezuinigingen die de RET in de afgelopen twee jaar vanwege corona heeft moeten doen.
In juni 2021 uitte Henk van der Maden, voorzitter van de ondernemingsraad van de RET, al zijn zorgen over een mogelijke toename. Het vervoersbedrijf houdt het zwartrijden op trams in de gaten, maar het handhaven ervan lukt niet altijd.
De sociale veiligheid is in de afgelopen tijd niet verslechterd, benadrukt Unck. Zo zorgen de boa's en surveillanten ervoor dat het gevoel van veiligheid onder reizigers gewaarborgd blijft. Bovendien zijn er volgens de RET-baas, ondanks de besparingen, nog steeds conducteurs op veel trams.
"Dat systeem koesteren we. Als er aan mij gevraagd zou worden om daar nog eens op te besparen, dan zou ik adviseren dat niet te doen. Daar moet je niet aankomen", zegt Unck. "Een bezuiniging op dit gebied is een no go."
Kijk hieronder het volledige interview met RET-directeur Maurice Unck terug:
RET-directeur Maurice Unck beantwoordde jouw vragen op Radio Rijnmond