Auto zwaar beschadigd bij explosie

Een auto in de Bingleystraat in Rotterdam-Delfshaven is in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar beschadigd geraakt. Vermoedelijk is er sprake van een explosie.

Alle ruiten van de auto liggen eruit en overal ligt glas. Ook de bumper is eraf gevallen. "Het was een hele heftige knal en het leek niet op vuurwerk of een wapenknal", zegt een buurtbewoner.

De explosie was om 04.30 uur. De auto vatte geen vlam, maar is wel total loss na de ontploffing. Het voertuig is afgevoerd voor onderzoek. Ook de straat is beschadigd geraakt.

De eigenares van de auto is geschrokken. Haar vader zegt tegen RTV Rijnmond dat hij er veel pijn van heeft. Hij heeft geen idee wat de toedracht kan zijn geweest.

De politie zegt dat niet zeker is of de ontploffing is veroorzaakt door een explosief. Ook een technisch mankement wordt niet uitgesloten.

De afgelopen maanden zijn er meerdere autobranden geweest in Rotterdam-West. Of er een verband bestaat met de mogelijke explosie is niet duidelijk. "Er gebeurt hier wel wat", zegt een buurtbewoner.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: