NIEUWS

112-nieuws: Supermarkt overvallen op Groenezoom | Grote brand is schuren Schelluinen onder controle

De schuren kunnen als verloren worden beschouwd volgens de brandweer
De schuren kunnen als verloren worden beschouwd volgens de brandweer © Sebastiaan van Mill
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van zaterdag 8 oktober.

18:58 uur: Gewonde bij eenzijdig ongeval in Rotterdam

In Rotterdam-Katendrecht is vanavond bij een eenzijdig ongeval een auto over de kop geslagen.
Op de Brede Hilledijk verloor rond half zeven vanavond een automobilist de macht over het stuur. Door een manoeuvre ging de bestuurder met de auto over de kop en kwam daarna ondersteboven tot stilstand. De bestuurder raakte daarbij lichtgewond en is met shouderklachten naar het ziekenhuis gebracht.

16:01 uur: Grote brand in schuren Schelluinen onder controle

Een uitslaande brand in een aantal schuren in Schelluinen is onder controle. De brand onstond rond half drie vanmiddag in een schuur aan de Dr. Van Linden Tolstraat.
Het vuur greep snel om zich heen en sprong over naar twee naastgelegen schuren. De brandweer sprak op dat moment van een grote brand. Er waren uiteindelijk zo'n 18 eenheden van de hulpdiensten ter plekke. Enkele omwonenden werden uit hun huis gehaald omdat in een van de schuren gasflessen stonden. De brandweer wist die uiteindelijk op tijd uit de schuur te halen.
Alle drie de schuren moeten volgens de brandweer als verloren beschouwd worden. Er zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer is nog aan het nablussen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

13:00 uur: Supermarkt overvallen op Groenezoom

Op de Groenezoom in Rotterdam-Vreewijk is aan het begin van de middag een supermarkt overvallen.
Er waren twee daders, volgens de politie waren het waarschijnlijk twee jongemannen. Ze hadden bivakmutsen op en eisten geld.
Ze zijn er met een onbekend bedrag vandoor gegaan op een scooter in de richting van de Enk. Voor zover bekend zijn ze niet meer gevonden.
Overval supermarkt Groenezoom
Overval supermarkt Groenezoom © MediaTV

12:00 uur: Snellemanstraat onder water

Door een kapotte waterleiding op de kruising van de Vletstraat en de Snellemanstraat in het oude Noorden van Rotterdam, is een deel van die straten blank komen te staan.
De kapotte waterleiding veroorzaakte een groot gat in het wegdek, waar het water uit omhoog kolkte. Kelders van woningen zijn volgelopen. Inmiddels heeft waterleidingbedrijf Evides de leiding dichtgedraaId.
Er wordt nu gekeken of verzakkingen in de straat gas- elektriciteitsleidingen hebben beschadigd.
Snellemanstraat onder water
Snellemanstraat onder water © Rijnmond

10:00 uur: Vrouw zwaargewond bij aanrijding, man rijdt door

In Amsterdam is een man aangehouden die ervan wordt verdacht vannacht te zijn doorgereden na een ernstig ongeluk in Hoogvliet.
Dat ongeluk gebeurde rond 06.00 uur op de Aveling. Daar werd een vrouw op een scooter aangereden door een auto. Ze raakte zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht.
De auto reed door, maar de politie vond de wagen en ontdekte dat die op naam van een bedrijf stond. Zo kon de bestuurder uiteindelijk rond 10.00 uur in Amsterdam worden aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Spijkenisse.

08:30 uur: Verwarde vrouw steekt eigen huis in brand

In Poortugaal is afgelopen uur brand uitgebroken. Het was een uitslaande brand in een hoekwoning aan de Curtis; dat is in het wijkje ten noorden van de metro, vlak bij het Valkesteynsebos. Inmiddels is de brand onder controle.
In de woning was één persoon aanwezig, die wordt door ambulancepersoneel nagekeken.
De uitslaande brand is veroorzaakt door de bewoonster van het pand. De politie heeft haar vanwege brandstichting aangehouden. Het gaat om een verwarde vrouw.
De brand was in een hoekwoning aan de Curtis - dat is het wijkje ten noorden van de metro vlak bij het Valkesteynsebos. Het vuur was vrij snel onder controle.

07:00 uur: Branden in Oost

In Rotterdam-Oost hebben vannacht een scooter, een personenauto en een bestelbus in brand gestaan.
De brandende scooter stond in de Alexandriëstraat in Oosterflank. De oorzaak is niet bekend. De brand in de personenauto was op de Zevenkampsering, ook hier is de oorzaak niet bekend, en de bestelbus die in brand vloog stond geparkeerd op de Zernikeplaats in Ommoord, en hier was mogelijk sprake van brandstichting door middel van vuurwerk.
Er was ook nog een autobrand vanochtend vroeg rond halfzes aan de Wilgen in Bergschenhoek. Hier is over de oorzaak nog niets bekend.
Er raakte niemand gewond.

05:15 uur: Stroomstoring Schiedam

Een deel van Schiedam-Nieuwland zit op dit moment zonder elektriciteit. Dat meldt netbeheerder Stedin.
Om kwart over vijf viel bij ongeveer 19-honderd aansluitingen de elektriciteit uit. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is, en dus ook nog niet hoelang de stroomstoring in Schiedam-Nieuwland nog gaat duren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl