VERKEER

Rein (85) rijdt met enige Adler in Nederland mee met de Riverside Car Classic

Rein reed mee met zijn Adler uit 1933
Rein reed mee met zijn Adler uit 1933 © Corrado Francke / RTV Dordrecht
Bentley, Porsche, Alpine, Lamborghini en Mercedes: Tientallen klassieke auto's tourden zaterdag door onze regio tijdens de Riverside Car Classic. Rein van der Mast zat, met bijpassende outfit, achter het stuur van een Adler uit 1933. "Ik vind het buitengewoon leuk dat er zo'n initiatief in Dordrecht is."
"De Adler was in de jaren dertig de eerste middenklasseauto met vooraandrijving, vóór de Citroën", legt Rein uit. Hij kocht de zwarte wagen in België van iemand bij wie die auto 'heel lang in de schuur heeft gestaan'. Dit type Adler is volgens Rein de enige in Nederland. "Er zijn tien andere Adler-auto's, maar dit type is echt de enige." Het duurde vier jaar voor Rein zijn droomauto weer spic en span was.
Het evenement begon op de Dordtse Handelskade en via Moerdijk, Roosendaal, de Oesterdam, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard kwamen de 46 deelnemers aan het einde van de middag weer terug in Dordrecht. "De basis was ooit: rijden, ontmoeten en genieten", vertelt Harry Eskes namens de organisatie. "Dat proberen we in één dag samen te vatten met allemaal mensen die houden van een klassieker."
Het inschrijfgeld is bestemd voor het Rode Kruis. "Het evenement organiseren kost tijd, maar dat is alleen maar leuk. Als ik de mensen zie genieten en de auto's ruik, heb ik een geslaagde dag."
De klassieke auto's die meededen aan de Riverside Car Classic
De klassieke auto's die meededen aan de Riverside Car Classic © Corrado Francke / RTV Dordrecht
Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.