Meerkamper Vos zet punt achter carrière

Meerkamper Ingmar Vos heeft zijn atletiekcarrière beëindigt. Een achillespeesblessure zat hem de laatste tijd in de weg. Vos wilde dit jaar nog meedoen aan het WK in Londen, maar zijn lichaam laat het naar eigen zeggen niet meer toe. "Ik voel me nog wel meerkamper, maar officieel ben ik het niet meer."

Vos nam deel aan de WK's van 2009, 2011 en 2013 en in 2012 was hij actief op de Olympische Spelen van Londen. In de Olympische tienkamp eindigde hij toen op de 21e plaats. In 2012 zette hij bij de meerkamp van Götzis zijn persoonlijk record van 8224 punten 
neer.

Blessures deden zijn carrière uiteindelijk de das om. "De laatste maanden heb ik een aantal blessures opgelopen. De zwaarste was aan mijn rechter achillespees, waardoor ik slecht kan hardlopen", zegt hij tegenover RTV Rijnmond. 

"Daardoor kon ik amper trainen en dan wordt het lastig om je nog te kwalificeren voor het WK, wat voor 16 juli moest gebeuren. Dat werd te kort dag. Het WK in Londen is voor mij wel een doel geweest. Het had mooi geweest als ik op de plek, waar ik ook op de Spelen was, een mooie meerkamp kon neerzetten en mijn carrière zo zou kunnen afsluiten. Maar mijn lichaam liet het niet meer toe."


 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren