nieuws

Reconstructie ongeval waarbij Dordtse docent omkwam

De straat waar het echtpaar werd doodgereden
De straat waar het echtpaar werd doodgereden © Jack Brekelmans (ANP
In Tilburg is zondagavond de reconstructie van het fatale ongeval waarbij een docent van basisschool De Werelwijzer in Dordecht om het leven kwam. Dat meldt Omroep Brabant. Gekeken wordt onder meer hoe hard de bestuurder van de auto moet hebben gereden.
Het ongeluk was eind oktober op de Bredaseweg in Tilburg. De 62-jarige docent Bert en zijn 59-jarige vrouw Henriëtte uit Rijen werden geschept toen ze vlakbij een bushalte de straat overstaken. Ze overleden beiden vrijwel direct.

Doorrijder


De bestuurder reed door na het ongeluk, maar meldde zich later op het politiebureau. Het gaat om een 23-jarige man uit Tilburg. Volgens getuigen had de bestuurder vlak voor de fatale klap een bus ingehaald.
Toch kwam de man half februari vrij in afwachting van zijn proces. De rechter vond niet dat was aangetoond dat er sprake was van zeer ernstig roekeloos rijden.

Rechtszaak


De reconstructie duurt de hele avond. De uitkomsten ervan worden gebruikt tijdens de rechtszaak tegen de bestuurder. Het is nog niet bekend wanneer die op de rol staat.