nieuws

Dilettant uit kansloze positie naar tweede klasse

ROTTERDAM - Het zag er niet naar uit dat Dilettant promotie naar de tweede klasse kon afdwingen. De Krimpenaren stonden in de return van de finale van de nacompetitie tegen Slikkerveer na een uur spelen met 3-0 achter. In de resterende dertig minuten ontspon zich het Krimpense wonder, want Dilettant kwam terug tot 3-3. Vervolgens namen de mannen van trainer Richard Mank de beslissende strafschoppen beter dan de ploeg uit Ridderkerk en promoveerden naar de tweede klasse.
Het verhaal voorafgaand was dat van een bruiloft in Italie. Linksachter Rene Gerlach trad daar zaterdag in het huwelijk en had een aantal vrienden en spelers van Dilettant uitgenodigd. Drie spelers woonden de bruiloft bij en keerden in de nacht van zaterdag op zondag terug naar Krimpen aan de Lek. Luuk Cummins, Mark Offerman en Michel van den Herik arriveerden pas in de vroege ochtenduren, maar ze stonden aan de aftrap.
Die moeite leek na een uur spelen tevergeeffs, want de Krimpenaren keken tegen een kansloze 3-0 achterstand aan. Een rode kaart voor Slikkerveer-speler Kevin de Faria deed de wedstrijd kantelen. Twee rake kopballen van Peter Roos brachten Dilettant weer helemaal terug in de wedstrijd. Aanvoerder Luuk Cummins schoot de Krimpenaren acht minuten voor tijd naar 3-3. Die stand stond ook na negentig minuten op het scorebord.
Omdat ook de eerste wedstrijd gelijk eindigde (1-1) moesten strafschoppen de beslissing geven. Die namen de Krimpenaren beter. Dilettant won de strafschoppenreeks met 5-4 en keert na een seizoen weer terug naar de tweede klasse.