ROTTERDAM

Binnenkijken in het penthouse van 7 miljoen met zicht op de skyline van Rotterdam

Het hoogste zwembad van Nederland in de Montevideo
Het hoogste zwembad van Nederland in de Montevideo © Rijnmond (Rick Huijzer)
Je moet geen last hebben van hoogtevrees, maar het uitzicht op Rotterdam is adembenemend. Op de 43e etage van gebouw Montevideo op de Kop van Zuid kun je zwemmen en bubbelen tussen de wolkenkrabbers van Rotterdam. Rijnmond mocht binnenkijken bij de toren die, inclusief de M op het dak, 152 meter hoog is. "Je woont hier in de wolken."
Vanuit de parkeergarage nemen we de lift naar de 41e etage. De lift schiet omhoog en je voelt de druk op je oren. Met een elektronische tag komen we het penthouse binnen. Op het naambordje staat de naam Peter Merceij, de oprichter van Kamera Express. De Rotterdammer begon zijn zaak zo'n 25 jaar geleden in een kleine garagebox in Capelle aan den IJssel. De zaak groeide uit tot een imperium van camerawinkels.
De ondernemer was in de luxe positie om dit optrekje niet te bewonen, maar alleen te gebruiken voor feesten en partijen. In de hoek staan nog een aantal bartafels. "Je kunt hier hele goede feestjes geven", lacht makelaar René van Nierop. De Barendrechtse makelaar die ook Chateau Marillaux van de Meilandjes wist te verkopen.
In deze video krijg je een exclusieve rondleiding in het bijzondere penthouse:
Kijk in het penthouse van 7 miljoen
De grote raampartijen op de 41e verdieping geven een bijzonder uitzicht over de Maas en Rotterdam. Van de Euromast tot aan Ahoy. Met helder weer kijk je tot aan de Noordzee. Vanuit de fauteuil kun je uren kijken naar de schepen die voorbijvaren en op deze afstand wel speelgoed lijken. Het penthouse staat vol met bijzondere kunst: een paarse neushoorn, een grote zwarte bokito, een kunstwerk met de beeltenis van zanger Prince èn levensgrote naaktportretten van vrouwen uit vervlogen tijden door fotograaf Helmut Newton. De kunstwerken zijn in overleg ook over te nemen, vertelt de makelaar.
Zo ziet het penthouse er in de avond uit
Zo ziet het penthouse er in de avond uit © Rijnmond

Nog twee etages omhoog

Vanuit de woonkamer kun je nog twee etages omhoog met de trap. Op de 42e etage heb je een slaapkamer die uitkijkt over de skyline van Rotterdam en er is een dakterras van 67m2 met loungebanken. Vanuit de ramen van het terras kijk je op de Erasmusbrug . Als we de deur openen, moeten we die stevig vasthouden. Er zijn vandaag flinke windstoten. "Je hebt in dit penthouse schitterend uitzicht op Rotterdam met zonnig weer. Maar ook met storm kijk je je ogen uit."
De Erasmusbrug, de Rotterdam en de New Orleans vanuit het penthouse
De Erasmusbrug, de Rotterdam en de New Orleans vanuit het penthouse © Rijnmond
Op de 43e etage vind je het langwerpige verwarmde zwembad, inclusief een jetstream. Boven het zwembad staat de grote herkenbare M van het gebouw. Het water deint, het gebouw is in beweging. Vanuit de jacuzzi en het zwembad kijk je ook uit op Rotterdam. Het is het hoogste zwembad van Nederland. Als je het penthouse koopt, word je trouwens ook de bovenbuur van voetballer Memphis Depay.
Een viool op tafel en een paarse neushoorn in de hoek | Foto:
Een viool op tafel en een paarse neushoorn in de hoek
Wie dit luxe penthouse wil kopen, moet flink in de buidel tasten. De vraagprijs is 6,9 miljoen euro en de VVE-kosten zijn maandelijks nog eens 1.050 euro. "Daar zit ook een fitness bij met personal trainers, een groot gemeenschappelijk zwembad en drie ruime, afgesloten parkeerplaatsen." Niet iedereen kan het penthouse zomaar bezichtigen, vertelt van Nierop desgevraagd. Zijn assistente is zeer handig om door de aanvragen heen te filteren. "Je kunt het niet zomaar bezichtigen voor de lol."
De makelaar acht de kans groot dat het penthouse verkocht wordt aan een buitenlandse koper. "Bijvoorbeeld een internationale voetballer of een ondernemer."
Het zwembad in de zon | Foto:
Het zwembad in de zon