Zonnelichtflatbewoners bezorgd om asbestverwijdering

Bewoners van de Zonnelichtflat in Rotterdam Lombardijen maken zich zorgen om de stofvorming bij de asbestverwijderingswerkzaamheden in hun complex.

Woningbouwcorporatie Havensteder is als flateigenaar tot volgend jaar maart bezig noodzakelijk groot achterstallig onderhoud te plegen in maar ook buiten de de ruim honderd huishoudens, hetgeen met veel asbeststofontwikkeling en geluidsoverlast gepaard.

Het door Havensteder in 2015 al voorgelegde renovatieplan met summiere uitverhuismogelijkheid wordt, net als het begeleidings- plus ggd-voorlichtingstraject,
door een groot deel van het 55 plus-bewonerscontingent, als zeer misleidend en ontoereikend ervaren.

Met handtekening-acties en een rechtzaak heeft deze bewonersgroep al een bouwstop proberen af te dwingen. De 200 euro huurkorting ter overlast-compensatie voor de thuisblijvers vindt de protestgroep pover.

Tom Hoekveld, manager onderhoud van de Rotterdamse Woningbouwstichting, stelt dat de asbestverwijderaars in hun blauw-witte beschermingspakken conform de wettelijke norm werken en dat de onbeschermde bewoners ondanks alle stof- en geluidsoverlast, geen gevaar lopen.

Jack Kerklaan nam poolshoogte in de voor 4,3 miljoen te herverbouwen flat aan de Aristotelsstraat. Verontruste bewoner Fred Zilver en Olaf Bos die voor zijn oude Griekse schoonvader opkomt gaan hem voor....

Meer over dit onderwerp:
jackkerklaan
Deel dit artikel: