nieuws

"Mijn hele seizoen is nu naar de kloten!"

BramKloppert.cropresize.tmp.jpg
BramKloppert.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De drie strandtenten in Hoek van Holland die vorige maand volledig afbrandden, gaan later open dan verwacht. De opbouw van de strandtenten kan pas over twee weken beginnen. Ze hoopten in eerste instantie deze week al open te kunnen.
Fors verlies
Strandpaviljoen Noorderpier denkt zelfs pas in augustus open te gaan. Volgens Bram Kloppert van de Noorderpier loopt hij nu per week tienduizenden euro's omzet mis doordat hij niet open kan. "Het verzekeringswerk duurt zo lang en een strandpalviljoen opbouwen duurt ook langer dan het neerzetten van een paar houten containers", aldus Bram Kloppert.

Planning opbouw

Strandtent de Skihut en Zwoel beginnen 12 juni met de opbouw van hun strandtenten. Ze denken 1 juli weer open te kunnen. Noorderpier hoopt ergens in augustus open te gaan "Mijn hele seizoen is nu naar de kloten!", zegt Bram Kloppert van strandtent de Noorderpier.
Totale verwoesting
Bij strandtent de Skihut brak een maand geleden brand uit, waarna de vuurzee zich al snel verspreide naar strandtenten Zwoel en Noorderpier. Alle drie de horecabedrijven werden volledig verwoest. Volgens de politie was de brand aangestoken. Tot op heden is er nog geen verdachte aangehouden.
Nieuwe strandtent
Strandtent de Noorderpier hoopt in augustus wel iets bijzonders te openen. Een moderne houten chalet moet er gaan komen in plaats van een standaard strandtent. Bram Kloppert is dan voor volgend seizoen wel optimistisch gestemd, mits hij al zijn verzekeringsgeld terug krijgt.
Foto's: Bram Kloppert kijkt naar de lege plaats in het zand waar vorige maand nog zijn strandtent stond; het strand van Hoek van Holland na de brand.

Verslaggever Maikel Coomans sprak met strandtenthouder Bram Kloppert:

"Mijn hele seizoen is nu naar de kloten!" by rtvrijnmond