nieuws

Student drukt brandalarm in: honderden tentamens Hogeschool Rotterdam ongeldig

Een paar honderd studenten van de Hogeschool Rotterdam moeten hun tentamen overdoen. Andere studenten moeten opnieuw hun afstudeerscriptie verdedigen. De oorzaak is een vals brandalarm, woensdagmiddag rond half twee.
''Het is een student geweest. Maar we weten niet of het per ongeluk of met opzet is gebeurd'', zegt Wijnand van den Brink van Hogeschool Rotterdam. Ook is niet duidelijk wie de boosdoener is. "Maar die kan een stevig gesprek en sancties verwachten."
Toen het alarm klonk, waren 250 studenten net een half uur bezig met hun tentamen. De school werd onmiddellijk ontruimd.
"Ik was bezig met mijn tentamen Engels", zegt een van de studenten. "Ik was net met opgave 1 klaar en toen ging het alarm ineens. En we keken elkaar aan van 'en nu?'.
Toen moesten we naar buiten en hoorden we dat het tentamen ongeldig was. We hadden buiten natuurlijk kunnen overleggen. Ik ben toch nog even terug gegaan naar het klaslokaal, maar de computers waren al uitgezet."
Hogeschool Rotterdam heeft de deels gemaakte tentamens ongeldig verklaard; ze moeten in zijn geheel worden overgedaan. Ook enkele afstudeerzittingen worden later gehouden.
''We proberen dat zo snel mogelijk te regelen. De studenten moeten er zo min mogelijk last van hebben'', aldus Van den Brink.