112

112-nieuws teruglezen: Rijdende auto vliegt in Schiedam in de fik I Politie arresteert gevluchte Rotterdammer die meisje levensgevaarlijk aanreed

Deze auto vloog in de brand terwijl de bestuurder er nog in zat
Deze auto vloog in de brand terwijl de bestuurder er nog in zat © MediaTV
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het 112-nieuws van donderdag 13 oktober.

21:46 uur - Rijdende auto vliegt in Schiedam in de fik

In Schiedam is een rijdende auto in de brand gevlogen. De bestuurder zag rook uit de motorkap komen en besloot de wagen aan de kant te zetten. Kort daarna sloegen er vlammen uit.
De brandweer bluste het vuur maar er was zoveel rook dat er niets meer te zien was waardoor het kruispunt afgezet moest worden.

21:10 uur - Politie arresteert gevluchte Rotterdammer die meisje levensgevaarlijk aanreed

De politie heeft woensdag een 24-jarige Rotterdammer aangehouden die op 4 oktober rond 17:30 ter hoogte van het BP tankstation op de Molenvliet in Rotterdam-Zuid een 19-jarig meisje op een scooter had aangereden. Zij werd van haar voertuig geslingerd en raakte levensgevaarlijk gewond aan haar hoofd. Haar toestand is nog steeds kritiek.
De Rotterdammer ging er na het ongeluk meteen vandoor en rende in de richting van de Laagjes. Zijn Volkswagen Golf liet hij staan.
De politie deed uitgebreid onderzoek en arresteerde de Rotterdammer in België. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van het verkeersongeluk en het verlaten van de plek van het ongeluk voordat de politie er was.
Molenvliet in Rotterdam-IJsselmonde
Molenvliet in Rotterdam-IJsselmonde © Google Maps

20:06 uur - Shell fakkelt nog steeds gas af, 250 klachten van omwonenden bij DCMR

De raffinaderij van Shell Pernis aan de Vondelingenweg in Hoogvliet fakkelt grote hoeveelheden gas af waardoor er een grote vlam te zien is in de verre omgeving. De DCMR Milieudienst Rijnmond kreeg al 250 klachten van omwonenden binnen.
Shell meldt op haar website dat de oorzaak van het defect in een van de fabrieken gevonden is. De operators leggen de installatie stil waardoor de vlam op de fakkel tegen middernacht gedoofd zou moeten zijn.

17:53 uur - Man op elektrische fiets overlijdt na aanrijding in Schelluinen

Een fietser is woensdagavond rond 16:30 uur met een busje gebotst op de Griendweg in Schelluinen, een dorp in de gemeente Molenlanden. Kort na het ongeval overleed hij.
[article:1563261:Fietser (51) overlijdt na aanrijding met busje in Schelluinen">

16:33 uur - 60 uur werkstraf geëist tegen vrachtwagenchauffeur die vrouw doodreed in Rotterdam-West

Justitie eist een werkstraf van 60 uur voor een fataal ongeluk in Rotterdam. In september 2019 reed een vrachtwagenchauffeur een fietser aan op de Marconistraat. De 54-jarige vrouw overleed enkele dagen later.
De chauffeur zegt dat hij bij het afslaan op een kruispunt de vrouw niet zag. Volgens de 66-jarige verdachte gaat het om een onoverzichtelijk kruispunt waar beter stoplichten zouden kunnen staan. De man wilde zich tijdens de rechtszaak richten tot de dochter van het slachtoffer, maar die had de zaal verlaten omdat zij deze te emotioneel vond. De rechter besloot persoonlijk even met haar te praten op de gang en vroeg haar terug de zaal in.
De verdachte draaide zich naar haar om: "Ik heb het niet expres gedaan en vind het heel erg voor u. Dit is de angst van iedere vrachtwagenchauffeur. Ik rijd altijd al zonder bordjes en vlaggetjes om goed zicht te houden."
De dochter vertelde dat zij na drie jaar pas weer in staat was tot een normaal leven en dat zij een tijdlang niet had kunnen werken. Naar de verdachte toe: "Ik heb geen boze gevoelens, het is ook naar voor u. Maar ik vind wel dat u uw verantwoordelijkheid moet nemen."
Justitie vraagt naast de taakstraf ook een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar. De rechter in Rotterdam doet op 27 oktober uitspraak.

15:49 uur - Politie betrapt Rozenburger met vuurwapen

De politie heeft dinsdag een 28-jarige man uit Rozenburg gearresteerd omdat hij een vuurwapen bij zich had.
Een getuige belde de politie kort voor de arrestatie om door te geven dat een man roerloos op een bankje op de Bosseplaat in Rozenburg zat. Toen de agenten naar hem toegingen zagen ze de man zitten. ,,Hij maakte de indruk dat hij onder invloed was", schrijft de politie.
Toen de agenten hem controleerden, vonden ze een vuurwapen. Dat is in beslag genomen. In de politieauto werd de man onwel. Na controle in het ziekenhuis bleek dat hij niets mankeerde en moest hij mee naar het bureau.

13:12 uur - Update: 201 klachten gemeld bij DCMR na affakkelen bij Shell

11:16 uur - Man verwondt twee agenten bij aanhouding

Een man heeft vanmorgen in Vlaardingen twee agenten verwondt bij zijn aanhouding.
Agenten zagen de man liggen op een bankje aan de Van Hogendorplaan en spraken hem aan. Toen bleek dat hij een wijkverbod had, werd hij opgepakt. Daarbij ging hij door het lint. Met één handboei om, wist hij zich los te rukken. Hij werd twee keer getasered en met pepperspray bespoten. Toch wist hij steeds te ontsnappen.  
Toen er andere agenten bij kwamen, werd de verdachte rustig. Toen kon hij alsnog aangehouden worden.

11:00 uur - Jongen springt na achtervolging in het water, maar kan niet zwemmen

De politie heeft donderdagnacht in Rotterdam-West een jongen uit het water van de Schie gered. Hij was het water ingesprongen na een achtervolging, maar hij kon niet zwemmen.
De jongen zat samen met iemand anders op een opgevoerde scooter. Tijdens de achtervolging door Rotterdam-West werden snelheden gehaald van 80 kilometer per uur. Aan de Abraham van Stolkweg sprong de bestuurder van de scooter af. Uit paniek sprong hij in het water.
De verdachte is een jongen van 16 uit Rotterdam. De scooter bleek gestolen te zijn. De bijrijder is wel ontkomen.

10:50 uur - Verdachte moordonderzoek Peter R. de Vries overgeleverd uit Polen

Een 30-jarige Pool die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries is overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de NOS. De man werd vorige maand in Polen aangehouden. De verdachte woonde tijdens de voorbereiding van de moord waarschijnlijk in Rotterdam.
Later vandaag is de eerste voorbereidende pro-formazitting in het onderzoek naar de opdrachtgevers bij de aanslag op De Vries. De Poolse verdachte verschijnt vandaag nog niet voor de rechtbank, drie andere verdachten wel.
Een van hen is een 27-jarige Poolse man van wie het OM vermoedt dat hij de schutter en chauffeur heeft aangestuurd tijdens de aanslag. De andere verdachten zijn twee Nederlanders die afgelopen zomer in Spanje en Curaçao zijn opgepakt. Zij worden verdacht van het medeplegen van moord met terroristisch oogmerk.

8:00 uur - Drukke ochtendspits, ook in de regio Rijnmond

Wie in de regio Rijnmond rondrijdt kan zijn borst natmaken: de ochtendspits is druk. Zo is de Drechttunnel afgesloten geweest door een ongeluk, net als één rijstrook op de A15 richting Rotterdam-Charlois.

00:00 uur - Ruim 150 klachten over affakkelen bij Shell in Pernis

Bij de Milieudienst Rijnmond zijn al ruim 152 klachten binnengekomen over affakkelen bij Shell in Pernis. Er was - en is - een vlam van soms ruim negentig meter hoog zichtbaar, twittert de Milieudienst.
Affakkelen is nodig na een storing bij de raffinaderij. Shell zou inmiddels weten wat er defect is.
Het affakkelen kan voor geluidsoverlast en stank zorgen. Volgens de Milieudienst is daar ook nu sprake van.