nieuws

Even blind door het leven voor zoontje en lotgenoten

Sander aan de Wiel uit Hardinxveld-Giessendam heeft woensdag ruim 3.100 euro opgehaald tijdens de actie van het Oogfonds 'Blind voor 1 dag'. Sander heeft zelf een blinde peuter en wilde ervaren wat Kyan dagelijks meemaakt.
Kyan is nu bijna twee en heeft nooit kunnen zien. Hij werd geboren met een los netvlies en dat bleek zo broos dat het niet kan worden vastgezet. Sander wilde meemaken hoe Kyan leeft en zette woensdag vier uur lang een verduisterde duikbril op.
Met zijn actie heeft Sander geld opgehaald voor zijn zoontje en lotgenoten. "We hopen dat er onderzoeken gedaan kunnen worden en dat er eventueel mooie ontwikkelingen kunnen ontstaan in de toekomst waar deze mensen mee geholpen zijn."
Op de parkeerplaats van cafetaria Wielwijk had Sander ook een actie opgezet om geld in te zamelen. Kinderen konden er blind beschuitjes smeren en limonade schenken. Sander liep zelf met een blindenstok door een parcours met obstakels. En ook hij maakte blind zijn eten klaar.

Doel ruimschoots behaald


Aan het begin van de dag had Sander gedacht 250 euro op te halen. Maar daar ging hij al snel overheen; binnen een uur was het bedrag al
binnen. Daarom werd het doel bijgesteld naar 3.000 euro.
Ook dat is gelukt. Woensdagavond laat stond de teller op bijna 3.100 euro. Volgens Sander wordt er nog steeds gestort, dus de teller loopt nog door.
Landelijk hadden vrijwilligers voor het Oogfonds woensdagavond bijna 52.000 euro opgehaald.