SCHIETPARTIJ

Bewoners opgeschrikt door dodelijke schietpartij in Dordrecht: 'Ik heb de hele nacht niet geslapen'

De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan op de plaats van de schietpartij
De politie heeft de hele nacht onderzoek gedaan op de plaats van de schietpartij © Media TV
Na de dodelijke schietpartij in Dordrecht van zondagnacht overheerst aan de Van Den Tempelstraat nu vooral ongeloof. Terwijl de lijkenwagen wegrijdt, de met kogels doorzeefde auto wordt weggesleept en het bloed van de straat wordt geboend, stromen de buurtbewoners toe. Ze zijn erg geschrokken van de kogels die door de straat vlogen, waarbij de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht om het leven kwam.
"Ik lag te slapen. Toen dacht ik dat ik vuurwerk hoorde", vertelt een man. Die situatie is hem niet vreemd. "Er gebeuren vreemde dingen hier. Inmiddels zijn we er wel aan gewend."
Ook een buurvrouw heeft dit eerder meegemaakt. "Ik lag op bed en dacht: 'Wat hoor ik toch allemaal?' Het was hetzelfde geluid als de vorige keer toen er een auto beschoten werd. Maar nu zat er een persoon in." Dat heeft haar zo geraakt, dat ze de hele nacht niet geslapen heeft. "Ze zijn heel lang bezig geweest. Ik heb hier de hele tijd gestaan", zegt ze, wijzend naar haar balkon. "Ik vind het verschrikkelijk. Wat kost dit de gemeenschap wel niet?"

Voor de deur

Een 84-jarige man uit de buurt is erg geschrokken van de schietpartij. "Ik ben Dordtenaar en ik woon hier al zestig jaar. Zoiets heb ik nog nooit eerder meegemaakt voor de deur." Toch heeft hij zo zijn vermoedens over wat zich heeft afgespeeld aan de Van Den Tempelstraat. "Ik zie weleens wat. Dan komt er een auto en halen ze daar dozen uit. Maar ik bemoei me nergens mee. Daar begin ik niet aan."
Meerdere buurtbewoners zeggen veel schoten gehoord te hebben. "Ik ben militair geweest, dus ik weet gelijk het verschil tussen vuurwerk en geweerschoten. Dit klonk duidelijk als een automatisch wapen, waarmee naar mijn idee twee salvo's van ongeveer zeven schoten zijn afgevuurd", vertelt een omwonende.
Het onderzoek op straat is inmiddels afgerond. Daarbij zijn meerdere kogelhulzen in beslag genomen. Er is nog geen verdachte opgepakt. Een Team Grootschalige Opsporing met twintig rechercheurs onderzoekt het incident de komende tijd.