FEYENOORD

Arnesen spreekt zich uit over vertrek bij Feyenoord: 'Ik had graag door willen gaan'

Frank Arnesen eind vorig seizoen
Frank Arnesen eind vorig seizoen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Frank Arnesen heeft zich voor het eerst sinds zijn vertrek bij Feyenoord publiekelijk uitgesproken over hoe dat is gegaan. De voormalig technisch directeur geeft bij ESPN aan dat, als het aan hem heeft gelegen, hij nog steeds in De Kuip had gewerkt.
Wegens gezondheidsredenen legde Arnesen eind juni zijn taken neer. Een besluit dat twee maanden later definitief werd gemaakt. In goed overleg, zoals dat heet in de voetballerij. Maar Arnesen had graag zijn werkzaamheden weer opgepakt.
Wilde Feyenoord sowieso van hem af, wordt aan Arnesen gevraagd. “Tijdens de maand juni voelde ik dat wel. Ik was toen wel ziek en de club wilde mij beschermen. Op 17 augustus heb ik gesproken met Dennis te Kloese (algemeen directeur, red.) en Toon van Bodegom (voorzitter Raad van Commissarissen, red.) en gevraagd wat zij wilden."
"Te Kloese gaf toen aan dat het beter was dat ik zou stoppen, want ik kon geen garantie geven dat ik helemaal ziektevrij zou worden. En zij wilden blijkbaar nu een beslissing nemen. Het was precies in de maanden dat er een nieuw elftal gevormd moest worden.”

Geen rancune bij Arnesen

“Ik had heel graag door willen gaan," is Arnesen duidelijk over wat hij had gewild. "Ik had een contract tot het einde van het seizoen. Feyenoord heeft anders gekozen en dat is ook prima. Feyenoord heeft die knop doorgehakt, niet ik. Maar dat is ook goed.”
“Ik zit al 30 jaar als technisch directeur in de voetballerij. Zo werkt het. Als er nieuwe mensen in een organisatie komen, dan hebben zij ook ideeën in hun hoofd. En zij denken alvast aan de verdere toekomst, dat is oké. Ik heb zelf ook afscheid van mensen genomen, dus de club mag dat ook tegen mij zeggen.”
“Natuurlijk ben ik er een beetje teleurgesteld in, ik ben weer fit aan het worden. Maar ik heb er respect voor, want ik heb dit zelf ook vaak meegemaakt. Als de club er beter van wordt. Ik was ziek en we wisten niet of die ziekte terug zou komen. Ook werd ik 66 jaar in september.”

Arnesen aan de beterende hand

Arnesen kreeg na de finale om de Conference League het advies om te stoppen met werken. In die periode was hij het meest ziek vanwege een bacteriële infectie. Deze nestelde zich in zijn prothese knie, maar had zich kunnen verspreiden naar de hartklep.
“Ik kwam terug van de finale in Tirana. Gelukkig hoefde ik daar niet opgenomen worden en kon dat bij thuiskomst in het Erasmus. Inmiddels gaat het goed, ik ben erg tevreden over hoe het nu gaat. Ik heb negen weken erg last gehad, een strijd tussen de bacterie en de antibiotica. En de antibiotica heeft gewonnen.”
Wat de toekomst hem brengt weet Arnesen nog niet. Recente geruchten dat hij in beeld was bij PSV verwijst hij naar het rijk der fabelen. "Ik ben niet benaderd door PSV om daar technisch directeur te worden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl