SCHIETPARTIJ

Burgemeester sluit café op steenworp afstand van dodelijke schietpartij Dordrecht

De burgemeester sloot het café dat op de achtergrond van de foto (l) is te zien
De burgemeester sloot het café dat op de achtergrond van de foto (l) is te zien © Gemeente Dordrecht/MediaTV
Na de dodelijke schietpartij in de Dordtse wijk Crabbehof afgelopen nacht, heeft burgemeester Kolff café Bagatelle III aan de Thorbeckeweg gesloten. De kroeg blijft voor minstens twee weken dicht. De schietpartij vond aan de overkant van het café in de Van den Tempelstraat plaats en daarbij kwam een 36-jarige man om het leven.
Burgemeester Kolff noemt het een heftig incident en hij leeft mee met iedereen die dit verlies moet dragen: "Tevens is de openbare orde ernstig verstoord. Buurtbewoners zijn enorm geschrokken", reageert hij. "Om de rust in de wijk terug te laten keren, de openbare orde te herstellen en mede op verzoek van de politie, heb ik besloten het betreffende café voor ten minste twee weken te sluiten."
Onduidelijk is wat het café te maken heeft met de schietpartij, behalve dat het op steenworp afstand van elkaar ligt. Een woordvoerder van de burgemeester laat aan Rijnmond weten dat de burgemeester 'niet zomaar een pand sluit'.
Eerder werd al duidelijk dat het slachtoffer de 36-jarige Remsley Eisden is. De politie hoopt met het noemen van de naam van het slachtoffer meer informatie over de toedracht van de schietpartij te krijgen.
Omwonenden zeggen tegen Rijnmond dat het rond het café vaker onrustig is en er sprake is van overlast. Het is niet voor het eerst dat het café moet sluiten. De zaak moest zes jaar geleden ook al dicht na een vechtpartij. De zaak heette toen Nieuwe Bagatelle.
De toenmalige eigenaar was erg boos op de gemeente vanwege de sluiting destijds. Tegenover mediapartner RTV Dordrecht verklaarde hij: "Ik heb de zaak drieënhalf jaar geleden overgenomen en afgezien van de twee incidenten is er verder nooit iets gebeurd. Ik heb de zaak gemoderniseerd en geluidsisolatie aangebracht. De naam Bagatelle heb ik overgenomen, omdat iedereen de zaak zo bleef noemen. Ik heb het alleen veranderd in Nieuwe Bagatelle."