112

112-nieuws: Hennepkwekerij aangetroffen na uitslaande woningbrand in Hoogvliet | Slachtoffer dodelijke schietpartij Dordrecht bezocht inmiddels gesloten café

In de woning trof de brandweer een hennepkwekerij aan
In de woning trof de brandweer een hennepkwekerij aan © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van maandag 17 oktober.

19.24 uur - Hennepkwekerij aangetroffen na uitslaande woningbrand in Hoogvliet

Op de eerste etage van een woning aan de Stormshoek in Hoogvliet is maandagavond brand uitgebroken. De brandweer trof na het doven van de uitslaande brand een hennepkwekerij aan. Een 35-jarige man, de bewoner van het pand, werd verderop in de straat aangehouden. De twee personen die zich in de woning bevonden, een moeder en een kind, zijn zelf naar buiten gegaan. Ze zijn gecontroleerd door het ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.
Ooggetuigen spreken van een wietlucht, die in de omgeving duidelijk te ruiken is.

18.41 uur - Slachtoffer dodelijke schietpartij Dordrecht bezocht inmiddels gesloten café

Remsley Eisden, het slachtoffer van de dodelijke schietpartij in Dordrecht van zondagnacht, bezocht de avond van de schietpartij café Bagatelle III. Dat bevestigt de politie. Het café aan de Thorbeckeweg werd zondagmiddag door burgemeester Kolff voor minstens twee weken gesloten. Over hoe lang het slachtoffer in het café is geweest en wat het verband zou kunnen zijn, wil de politie geen uitspraken doen.
De zaak wordt deze week besproken in onder meer Bureau Rijnmond.
Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij bezocht zaterdagavond café Bagatelle III
Het slachtoffer van de dodelijke schietpartij bezocht zaterdagavond café Bagatelle III © MediaTV

6.12 uur - Grote brand in winkelstraat in binnenstad van Gorinchem geblust

In een winkelstraat in de historische binnenstad van Gorinchem woedde in de nacht van zondag op maandag een grote brand. De brand ontstond rond 23 uur zondagavond in een dönerzaak aan de Westwagenstraat. De oorzaak was een vlam in de frituurpan in de keuken. Rond 2.30 uur was de brand geblust.
De bezoekers konden het restaurant op tijd verlaten. Twee van hen moesten ter plekke worden behandeld omdat zij rook hadden ingeademd. De bewoners van de omliggende panden werden geëvacueerd. Later konden ze terug naar huis.
De hulpdiensten rukten met groot materieel uit om de brand te blussen. De bestrijding van het vuur was lastig omdat de brandhaard zich in de vloeren van het oude pand bevond, schrijft de brandweer op de website van Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.
Burgemeester Reinie Melissant van de gemeente Gorinchem kwam om te praten met de gedupeerden.
Door een vlam in de frituurpan van een dönerzaak in Gorinchem ontstond een grote brand
Door een vlam in de frituurpan van een dönerzaak in Gorinchem ontstond een grote brand © MediaTV

6.00 uur - Woningen Spijkenisse ontruimd vanwege gaslek

In Spijkenisse zijn zondagavond rond 23.00 uur negen woningen in de Karel Doormanstraat ontruimd vanwege een gaslucht. Nadat bewoners die hadden gemeld kwam netbeheerder Stedin om het lek op te sporen en de leidingen te repareren.
De bewoners die een tijdje op straat in de regen stonden, zijn opgevangen in het gemeentehuis. Een getuige meldt dat er vaker gas gelekt heeft in deze straat.
Bewoners van de ontruimde huizen in Spijkenisse stonden in de regen.
Bewoners van de ontruimde huizen in Spijkenisse stonden in de regen. © MediaTV