nieuws

Marine schiet in de Rotterdamse Beverwaard

© archief
Bij RTV Rijnmond zijn maandagavond telefoontjes binnengekomen van bewoners in Bolnes, de Beverwaard en Ridderkerk. Er zou met zwaar geschut worden geschoten in de buurt van de Boelewerf.
"Ik hoor een kalashnikov. Nu wordt geschoten met een klein kaliber. En nu weer met een kalashnikov", aldus een beller uit Ridderkerk. Zelfs zijn vogels en honden werden er onrustig van.
Navraag bij de politie leerde dat er geen sprake was van een overval, afrekening of ander crimineel incident. "Het gaat om een oefening van de marine."
Een marinewoordvoerder liet weten dat een groep officieren de komende dagen in de Beverwaard en Heijplaat hun meerjarige opleiding afsluiten. Ze doen dat met schietoefeningen in stedelijk gebied. "Maar ze maken daarbij geen gebruik van Kalashnikovs. Die heeft de Nederlandse marine niet."
Over enkele weken zijn de aspirant-officieren klaar met hun opleiding. "Als ze dit onderdeel voltooid hebben, dan lopen ze de kazerne binnen en is de marine weer een groep officieren rijker."