nieuws

‘Dag van de Bouw’ trekt landelijk 120-duizend bezoekers

2010-dagvdbouw01.cropresize.tmp.JPG
2010-dagvdbouw01.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Het warme weer van zaterdag heeft veel mensen er niet van weerhouden om een bezoek te brengen aan een bouwlokatie tijdens de ‘Dag van de Bouw’. In heel het land kwamen zo'n 120-duizend bezoekers af op de open dag.
In de regio konden belangstellenden op achter de schermen kijken op bouwplaatsen en gebouwen in aanbouw. Liefhebbers konden terecht bij het nieuwe Rotterdam Centraal, het Centrumplan De Giessenpoort in Hardinxveld-Giessendam en de Rotterdamse museumparkgarage. Daarnaast waren ook veel woningbouwprojecten open, zoals in Katendrecht, Heinenoord en Zuidland. Bij de Rotterdamse museumparkgarage waren ongeveer driehonderd bezoekers.
In werd het publiek rondgeleid op het Gezondheidspark. Bezoekers mochten kijken in de toekomstige Spoedeisende Hulp en de bunkers voor de bestraling van kankerpatiënten van het Erasmus MC. Voor een overzicht over het totale zorgcomplex, de Sportboulevard en de wijde omgeving, konden de mensen zich in een bakje aan een hijskraan omhoog laten takelen naar hoogte. In Dordrecht kwamen zo’n 500 mensen op de ‘Dag van de Bouw’ af.
Verslaggever Leo Roubos bezocht de Museumparkgarage. Luister hier naar zijn verslag: