112

112-nieuws: Fietser (19) zwaargewond na botsing met auto in Rotterdam-Zuid | Signalement verdachte liquidatie Remsley Eisden in Dordrecht bekend

Bij een ongeluk op de kruising van de Brielselaan en de Dordtselaan raakte een 19-jarige man zwaargewond.
Bij een ongeluk op de kruising van de Brielselaan en de Dordtselaan raakte een 19-jarige man zwaargewond. © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van dinsdag 18 oktober.

20:40 uur - Politie zoekt man met normaal postuur van ongeveer 1.70 meter voor liquidatie Remsley Eisden

De politie is op zoek naar een man van 1.70 meter lang met een normaal postuur voor de liquidatie van Remsley Eisden in de Dordtse wijk Crabbehof. Dat blijkt uit de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond. In de nacht van zaterdag op zondag is hij rond half 1 doodgeschoten toen hij in zijn auto zat.
De verdachte droeg die nacht zwarte kleding en een capuchon. Hij liep over de Van den Tempelstraat de eerste steeg in richting de Savornin Lohmanweg. De politie roept mensen die camera's hebben in die buurt op beelden te delen met de politie. Eisden werkte in de bouw en was vader van twee kinderen.

19:48 uur - Fietser (19) zwaargewond na botsing met auto in Rotterdam-Zuid

Een 19-jarige fietser raakte zwaargewond bij een botsing met een auto op de kruising van de Brielselaan en de Dordtselaan. De jongen is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk. Dat onderzoekt de politie nu.

16:50 uur - Coolhavenbrug blijft buiten gebruik tot einde van het jaar

De Coolhavenbrug, die sinds donderdag 6 oktober kapot is, blijft ontoegankelijk voor auto's, fietsers en wandelaars tot vrijdag 30 december. Tijdens een inspectie aan de eerste Coolhavenbrug bleken gebreken in de draaipunten. Dat kan volgens de inspecteurs acuut gevaar opleveren. De gemeente besloot daarom om tot nader orde de brug open te houden.

15:45 uur - Vrijspraak in Rolex-zaak oud-voetballer Marco Boogers

Ex-profvoetballer en technisch directeur van FC Dordrecht, Marco Boogers, werd vorig jaar zomer op brute wijze overvallen en beroofd van zijn Rolex-horloge. Ook zijn vrouw werd mishandeld. Ondanks dat de officier van justitie vijf jaar had geëist tegen verdachte Elton G (23), is hij vrijgesproken.
De rechtbank vond dat er onvoldoende bewijs was dat G. had meegeholpen bij de overval. Ze konden dat namelijk niet vaststellen op basis van telefoongegevens en uiterlijke kernmerken van de verdachten.

12:20 uur - Bibliotheek Rotterdam getroffen door cyberaanval

De Centrale Bibliotheek Rotterdam is dinsdagmiddag het doelwit geworden van een cyberaanval. Alle vestigingen van de bibliotheek zijn getroffen en de problemen kunnen nog dagen voortduren. Door de aanval werken onder meer de bibliotheekcomputers, kopieerapparaten en de Wi-Fi niet. Ook kunnen er geen boeken uitgeleend worden.
De meeste vestigingen blijven open om te studeren en om boeken in te leveren. De bibliotheek laat weten dat de leentermijn van boeken wordt opgeschoven en dat er geen telaatgeld zal worden gerekend. Het is nog niet duidelijk wat de precieze omvang van de aanval is en welke systemen allemaal getroffen zijn.

09:25 uur - Tolueenverhoging in Rotterdamse haven

Bij de Geulhaven in Rotterdam is dinsdagochtend opnieuw een flinke tolueenverhoging gemeten. Volgens de DCMR (dienst centraal milieubeheer Rijnmond) is er 175 microgram tolueen per kubieke meter gemeten. Het is de tweede keer in twee weken tijd dat er zo'n hoge meting is gedaan in de haven. Twee weken geleden was er ook al sprake van verhoging. Toen ging het volgens de metingen om 125 microgram per kubieke meter. Het Havenbedrijf heeft gezocht naar een mogelijke oorzaak, maar dat heeft niets opgeleverd.

07:30 uur - Man (20) overleden bij aanrijding met tractor

Op de Plaatweg in Stellendam is dinsdagochtend een 20-jarige man overleden bij een aanrijding tussen een tractor en een auto. Het ongeluk vond rond 07.30 uur plaats. Hoe de botsing kon plaatsvinden is niet bekend, maar mogelijk heeft de dichte mist een rol gespeeld. Dat moet nog blijken uit politieonderzoek. Het slachtoffer was de bijrijder van de auto. De bestuurder, een 48-jarige man uit Stellendam, is de vader van het slachtoffer. Hij bleef ongedeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl