nieuws

Meer dan tienduizend keer blazen bij alcoholcontrole

alcoholcontrole.cropresize.tmp.jpg
alcoholcontrole.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bij een alcoholcontrole in het centrum van Rotterdam zijn er in de nacht van vrijdag op zaterdag meer dan tienduizend blaastesten afgenomen. Bestuurders die de stad in en uit wilden, werden gecontroleerd.
Weggebruikers liepen op veertien plaatsen in Rotterdam het risico om gecontroleerd te worden. Zo werd er gecontroleerd op de Erasmusbrug, de Willemsbrug, de Maasboulevard, het Oostplein, de Vondelweg, de Jonkerfransstraat, het Weena, de Henegouwerlaan, de Rochussenstraat, de Westzeedijk, bij de Maastunnel en op de Pleinweg. Er waren bijna driehonderd agenten in dienst om de actie in goede banen te leiden.

Vijf keer teveel gedronken

Het overgrote deel van de meer dan tienduizend gecontroleerde bestuurders mocht na de blaastest doorrijden. Toch waren er meer dan 200 die wel de fout in waren gegaan. Deze 233 bestuurders zijn overgebracht naar verschillende politiebureaus in de regio.
Na een definitieve ademanalyse kregen 194 van hen een bekeuring uitgereikt. Zeventien personen moesten direct hun rijbewijs inleveren. Bij een controlepost op Rotterdam-Zuid werd de bestuurder aangetroffen die het meeste alcohol genuttigd had. Hij had bijna vijf keer teveel alcohol gedronken.