nieuws

Truckers verwachten chaos als APM-terminals weer open gaan

Veel truckers weten dat de twee terminals van APM op de Rotterdamse Maasvlakte zijn getroffen door een cyberaanval waardoor het complete computersysteem moest worden stilgelegd, maar niemand weet tot wanneer die storing gaat duren. Ze verwachten chaos wanneer de terminals weer open gaan.
"Mijn baas hoopte dat het afgelopen nacht om drie uur voorbij zou zijn. Maar het was nog niet zo toen ik vanmorgen op zes uur bij APM voor de poort stond", zegt een vrachtwagenchauffeur van Vos Logistics.
"Alleen van ons bedrijf staan er zeker al vijftig containers op de terminal te wachten. Dat wordt dus dringen als APM straks weer open gaat."

Miljoenenschade


Volgens een collega uit Venlo loopt de schade al in de miljoenen. "APM ligt stil, transportbedrijven missen lading en moeten omplannen. En aan de kade liggen schepen te wachten tot ze gelost kunnen worden. Dat zijn enorme kostenposten, dat kan niet anders."
Van de chauffeurs zijn vooral de eigen rijders de klos, menen beide truckers. "Wij rijden in dienst van een transportbedrijf en krijgen snel andere klussen toegeschoven. Maar die eigen rijders missen nu lading en weten niet wanneer ze die wel op kunnen halen. En vergeet niet: als straks de poort weer open wordt gegooid, dan heb je weer dringen, jagen en jachten. Een chaos."