nieuws

Computerstoring bij politie voorbij

De storing had niks te maken met de cyberaanval waar de APM Terminals op de Maasvlakte mee te maken hebben
De storing had niks te maken met de cyberaanval waar de APM Terminals op de Maasvlakte mee te maken hebben
De grote internetstoring waarmee de politie sinds woensdagochtend kampte, is grotendeels voorbij. Meerdere systemen waren een groot deel van de dag onbereikbaar, maar de politie verwacht dat de systemen woensdagavond weer in de lucht zijn.
Door de technische storing kon de politie bijvoorbeeld tijdelijk geen bekeuringen via een speciale app uitschrijven, maar moest ze een ouderwets bonnenboekje gebruiken. Met de app kunnen onder meer ook persoonsgegevens worden gecontroleerd.
De storing had niks te maken met de cyberaanval waar de APM Terminals op de Maasvlakte mee te maken hebben. De politie vermoedt dat de problemen die dinsdag aan het eind van de dag begonnen een interne technische oorzaak hebben. "Waarschijnlijk houdt het verband met met een update die niet goed is uitgepakt."
De storing komt bovenop de gevolgen van de wereldwijde cyberaanval waardoor de website politie.nl sinds dinsdag minder goed werkt, maar hierbij gaat het om een voorzorgsmaatregel om de site te beschermen. Zolang de veiligheidsmaatregelen nodig zijn, komen bijvoorbeeld e-mails en aangiften later aan.