nieuws

Green Deal moet komst Dutch Windwheel versnellen

De bouw van een nieuw iconisch gebouw in Rotterdam komt vandaag weer een stap dichterbij. Minister Kamp (Ministerie van Economische Zaken), gedeputeerde Bom-Lemstra (provincie Zuid-Holland) en wethouder Struijvenberg (gemeente Rotterdam) tekenen een Green Deal, die de kansen op realisatie van de Dutch Windwheel moet vergroten.
De Dutch Windwheel is een 170 meter hoog gebouw in de vorm van twee grote ringen. Daarbinnen plek voor hotels, woningen en kantoren.
Het gebouw moet een spectaculair nieuw landmark van Rotterdam worden en herbergt allerlei innovaties op het gebied van water, energie, technologie en bouwtechniek.

Haalbaarheid


De initiatiefnemers van de Dutch Windwheel zijn blij met de ondertekening waardoor overheden onder meer gaan helpen bij het zoeken naar geschikte Rotterdamse locaties. Ook kijken ze naar de financiële haalbaarheid en de wijze van exploitatie.
"Er zijn verschillende locaties denkbaar. Voor ons moet het een locatie zijn, waarin ook nog ontwikkeld kan worden. Een locatie direct in de binnenstad lijkt niet zo geschikt, maar locaties als Merwe-Vierhavens, Feyenoord City en Speelstad lijken dan logischer", zegt Lennart Graaff van Dutch Windwheel.
Twee jaar geleden presenteerden de Rotterdamse bedrijven BLOC, DoepelStrijkers en Meysters het plan voor de Dutch Windwheel. De lancering van de Dutch Windwheel ging de wereld over. Internationale media berichtten over het project, tot aan het Chinese journaal aan toe.
Vorig jaar zetten een aantal grote bouw- en technologiebedrijven zoals Dura Vermeer, BAM, TNO en Mammoet hun handtekening voor de ontwikkeling van nieuwe technieken die nodig zijn voor het gebouw.