FC DORDRECHT

Het bekeravontuur van FC Dordrecht blijft beperkt tot één ronde

Aliou Baldé baalt van een gemiste kans voor FC Dordrecht tegen FC Groningen
Aliou Baldé baalt van een gemiste kans voor FC Dordrecht tegen FC Groningen © VK Sportphoto - Shane Winsser
FC Dordrecht is woensdagavond uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. Eredivisionist FC Groningen was in de eerste ronde te sterk voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie. Het werd 0-3 op de Krommedijk.
In de eerste divisie schiet FC Dordrecht geregeld uit de startblokken, aangezien de Schapenkoppen vijf van de dertien goals in de eerste zeven minuten scoorden. FC Groningen deed op de Krommedijk dat kunstje bijna na. Al na een paar seconden moest Trevor Doornbusch, die in het bekertoernooi Liam Bossin in het doel vervangt, aan de bak bij een zwabberende voorzet van Florian Krüger vanaf de rechterkant. Enkele minuten later tikte Doornbusch uit zijn hoek een hard schot van de 23-jarige Duitser.
Trevor Doornbusch debuteerde voor FC Dordrecht tegen FC Groningen
Vervolgens droogden de kansen voor de bezoekers op, maar FC Groningen had in de eerste helft procentueel gezien vaker de bal dan FC Dordrecht. In de omschakeling deelde Feyenoord-huurling Aliou Baldé enkele speldenprikjes uit. Daar bleef het namens Dordt in aanvallend opzicht bij. Vlak voor de rust scoorde FC Groningen wel. De mee opgekomen centrale verdediger Neraysho Kasanwirjo trapte buiten het zestienmetergebied met zijn linkerbeen de 0-1 binnen.
Neraysho Kasanwirjo trapt voor FC Groningen de bal richting het doel van FC Dordrecht
Neraysho Kasanwirjo trapt voor FC Groningen de bal richting het doel van FC Dordrecht © VK Sportphoto - Shane Winsser
Na het openingsdoelpunt stichtte FC Dordrecht meteen gevaar. Vlak voor het rustsignaal maakte Jari Schuurman het FC Groningen-doelman Peter Leeuwenburgh lastig. De keeper van de bezoekers tikte een vrije trap met zijn been weg. Opmerkelijk was dat de Groningers na de pauze met een andere keeper aantraden. Jan de Boer verving diezelfde Leeuwenburgh.

Handen vol aan Pepi

Ook in de tweede helft bleef Baldé de meest dreigende Dordtenaar. Op aangeven van Vincent Schippers kreeg de Senegalees een enorme schietkans. De Boer redde in zijn korte hoek. Even later kwam Dordt goed weg bij een kopbal van FC Groningen-spits Ricardo Pepi. Hij kopte een grote mogelijkheid op de lat. Later was de Amerikaan nog eens drie keer gevaarlijk voor het Dordtse doel.
In de slotfase moest FC Dordrecht komen. Zo stuitte Anouar El Azzouzi op FC Groningen-doelman De Boer. Toch zou de uitploeg nog een keertje scoren. Kasanwirjo kopte vlak voor tijd de 0-2 in de korte hoek binnen. In de laatste minuut van de wedstrijd deed Pepi nog een duit in het zakje. Op aangeven van Krüger maakte de Mexicaanse Amerikaan eenvoudig de 0-3.
Michele Santoni na FC Dordrecht-FC Groningen (0-3): 'Als team functioneerden we goed'
Na deze nederlaag is FC Dordrecht klaar in het bekertoernooi. De mannen van hoofdtrainer Michele Santoni treffen komende zaterdag in de eerste divisie thuis NAC Breda.

FC Dordrecht - FC Groningen 0-3 (0-1)

42' 0-1 Neraysho Kasanwirjo
81' 0-2 Neraysho Kasanwirjo
90' 0-3 Ricardo Pepi
Opstelling FC Dordrecht: Doornbusch; El Azzouzi (84' Miceli), Van Huizen, Van der Avert; Schippers, Reemst (81' Tremour), Schuurman, Suray (84' Abali), Savastano (72' Wielzen); Longo (81' Doesburg), Baldé