nieuws

CU-SGP ziet aanhaken minderheidscoalitie als meest kansrijke optie

De ChristenUnie-SGP ziet aanhaken bij de minderheidscoalitie als het meest kansrijke scenario om de bestuurscrisis op het Rotterdamse stadhuis op te lossen. Raadslid Setkin Sies gaat vrijdagochtend een gesprek aan met de coalitie van Leefbaar, D66 en CDA.
Als wisselgeld zet de CU-SGP in op de bestrijding van armoede en een andere koers op de integratie die eerder verbindt dan polariseert.
Donderdagochtend begon een spoeddebat over de veranderde politieke verhoudingen op het stadhuis. SP-fractieleider Leo de Kleijn ziet mogelijkheden voor een nieuw stadsbestuur bestaande uit de 7 oppositiepartijen, eventueel aangevuld met de coalitiepartijen D66 en CDA.
Daarbij sluit de linkse oppositie Leefbaar met opzet uit vanwege de naar eigen zeggen grotere verschillen tussen arm en rijk en tussen autochtoon en allochtoon in Rotterdam.
CU-SGP ziet voorlopig meer heil in een steun aan de minderheidscoalitie dan meedoen aan het overnameplan van de meerderheidsoppositie. Zoveel partijen op één schip zou teveel chaos worden.