nieuws

Drijvende Leuvetrappen in Rotterdam

Na het enorme succes van De Trap bij Rotterdam Centraal is er deze zomer een nieuwe trapconstructie in de stad. Dit keer komt er een grote houten trap in de Leuvehaven bij Plein 1940.
Het gaat om twee naast elkaar geplaatste trappen die met de kade aan het plein verbonden zijn door loopbruggen. De Drijvende Leuvetrappen blijven de hele zomer liggen. "je kunt er een broodje eten, lekker luieren of gewoon met je voeten in het water bungelen", zegt bedenker Ruud Reutelingsperger.
De drijvende trappen zijn ontworpen door het Rotterdamse kunstenaars- en architectencollectief Observatorium. Ze gebruikten West-Europees sparrenhout. Volgens Observatoriumeigenaar Ruud Reutelingsperger zijn de trappen zó duurzaam dat ze eerste tien jaar geen onderhoud nodig hebben.
De gemeente wil het houten 'gevaarte' de komende vijf jaar op verschillende plekken in de stad aanleggen. Daarbij wordt gedacht aan het Eiland van Brienenoord, het Boerengat en de Merwe-Vierhavens. Op die manier moet de verbinding tussen het water en de stad benadrukt worden.
De trappen in de Leuvehaven worden zondag officieel in gebruik genomen tijdens het Rotterdam Water Weekend.