112

112-nieuws teruglezen: Gewonde bij frontale aanrijding op de N217, één aanhouding | Stroomstootwapen ingezet bij drugsaanhouding

De ravage bij het ongeluk op de N217 in Oud-Beijerland
De ravage bij het ongeluk op de N217 in Oud-Beijerland © JBMedia - Terence Hersbach
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het 112-nieuws van donderdag 20 oktober.

21:20 - Gewonde bij frontale aanrijding op de N217, één aanhouding

Bij Oud-Beijerland zijn twee auto's frontaal op elkaar geklapt. Dat gebeurde op de kruising van de N217 met de Zinkweg. Een vrouw van 36 uit Maasdam zat bekneld en moest uit zijn auto bevrijd worden door de brandweer. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Een man (35) uit Piershil is aangehouden. Op het politiebureau wordt deze bestuurder gehoord over de toedracht en zijn rol bij het ongeluk. De frontale aanrijding zorgde voor veel ravage. Volgens ooggetuigen lag één van de voertuigen op z'n kant en op zo'n 150 meter van de andere.

19:25 uur - Man aangehouden met inzet van stroomstootwapen

Op het Stationsplein in Capelle aan den IJssel is donderdag een man opgepakt bij een drugscontrole. Daarbij is een stroomstootwapen gebruikt. De man wordt verdacht van het bezitten van en handelen in verdovende middelen.
Omdat buurtbewoners overlast van drugshandel ervaren, ging de politie naar het plein. Agenten zagen een vermoedelijke drugsdeal en grepen in. Eén van de twee mannen bleek wit poeder op zak te hebben, vermoedelijk cocaïne. Agenten wilden de man aanhouden, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Daarom voelde de politie zich genoodzaakt om het stroomstootwapen in te zetten.

15:07 uur - Fransman, die nog tien jaar moet zitten, loopt tegen de lamp in Rotterdam

De politie heeft afgelopen dinsdag een 39-jarige Fransman aangehouden in Rotterdam. Hij is in eigen land veroordeeld voor onder meer drugshandel, ontvoering en vuurwapenbezit en moet daarvoor nog een gevangenisstraf van tien jaar uitzitten. Ook loopt nog een onderzoek naar de Fransman voor het bezit van twaalf kilo cocaïne en vier kilo heroïne.
De man is ingerekend door een speciaal team: het Fugitive Active Search Team Nederland. Dat gebeurde op verzoek van Frankrijk.

02:30 - Explosieven bij huis in Rotterdam-Pendrecht

In de Geertruidenbergstraat in Rotterdam-Pendrecht zijn explosieven aangetroffen bij een voordeur. Het ging volgens de politie om zwaar vuurwerk. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het vuurwerk meegenomen. Niemand raakte gewond.
De politie doet onderzoek in Pendrecht
De politie doet onderzoek in Pendrecht © MediaTV

00:55 uur - Mannen gijzelen twee vrouwen in huis

Twee mannen hebben op de nacht van woensdag op donderdag in Rotterdam een huis overvallen. In de Overijsselsestraat gijzelden ze rond 00:45 uur twee vrouwen, die in de woning werden vastgebonden en werden bedreigd met een vuurwapen. De slachtoffers raakten lichtgewond. De overvallers maakten onder meer een sieraad buit.
Op de nacht van woensdag op donderdag werden de vrouwen vastgehouden in de Overijsselsestraat in Rotterdam
Op de nacht van woensdag op donderdag werden de vrouwen vastgehouden in de Overijsselsestraat in Rotterdam © Nieuws op Beeld - Jeffrey Jacobs
Even daarvoor werd een familielid van één van de twee slachtoffers al gegijzeld. Hij werd in de buurt van de Sommelsdijkstraat/Slinge in een auto getrokken en beroofd. De man werd lichtgewond achtergelaten. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de gijzeling en overval.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl