METRO

Wéér uitstel: metro rijdt op z'n vroegst eind november naar Hoek van Holland Strand

De Hoekse Lijn
De Hoekse Lijn © Rijnmond
De opening van het laatste deel van het metrotraject naar de kust bij Hoek van Holland is opnieuw uitgesteld. De bedoeling was dat de eerste metro's eind oktober naar Hoek van Holland Strand zouden rijden. Maar dat gaat niet lukken.
Reizigers kunnen op z'n vroegst eind november met de metro naar het strand reizen, omdat er nog meer testritten moeten worden gemaakt. "We snappen dat iedereen graag een datum wil weten dat de metro van naar het strand gaat rijden en dat het nieuwe station Haven gebruikt kan worden, maar die datum weten wij nu dus helaas nog niet", schrijf omgevingsmanager Ruud Langeveld van het project Metro aan Zee.
Het is niet de eerste vertraging van het project. De Hoekse Lijn zou oorspronkelijk al in de zomer in gebruik worden genomen. Later werd dat oktober. En nu wordt het dus weer later. Verantwoordelijk wethouder Karremans wil niet op de nieuwste vertraging reageren.
Op 17 mei 2022 werd de eerste testrit uitgevoerd:
De nieuwe testritten tussen Hoek van Holland Haven en Hoek van Holland Strand zijn op dinsdag 1 november en donderdag 3 november.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl