CHRISNATUURLIJK

Chris Natuurlijk op 22 oktober op het Rotterdams platteland

Boer Albert Boersen van Herenboeren de Vlinderstrik in de Schiebroekse polder
Boer Albert Boersen van Herenboeren de Vlinderstrik in de Schiebroekse polder © Natuurmonumenten - Ron van Bekkum
Chris Natuurlijk neemt je zaterdag vanaf 08:00 uur mee naar het Rotterdams platteland aan de noordrand van Rotterdam en naar het eiland Tiengemeten in de Hoeksche Waard. En Felicita Vos vertelt over haar nieuwe roman.
Vogels, vlinders en bloemen terug in de wei. Dat is in het kort het idee van het Rotterdams platteland, een nieuw groengebied voor recreatie, natuur en landbouw ten noorden van Rotterdam met het Polderpad, een fietspad door de polders om het gebied te ontdekken en struinpaden om te wandelen. Natuurmonumenten nodigt iedereen in de herfstvakantie uit om te komen kijken en dat doet Chris Natuurlijk graag.
Het Polderpad
Het Polderpad © Natuurmonumenten - Maarten van de Ven

Avontuur op een natuureiland

Chris Natuurlijk stapt op de pont naar het eiland Tiengemeten in het Haringvliet. Met het nieuwe boek van OERRR in de hand ontdekt Chris Natuurlijk in de herfstvakantie het eiland met Otto de Kat van Natuurmonumenten. Het boek van OERRR staat vol natuurweetjes en uitjes voor gezinnen en kinderen. Op het eiland krijgt Chris Natuurlijk een sneak preview van de paddenstoelenspeurtocht en de beverwandeling van OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten.
Speuren naar sporen van bevers op Tiengemeten met Otto de Kat
Speuren naar sporen van bevers op Tiengemeten met Otto de Kat © Rijnmond

Tussen zwarte vlinders

In haar nieuwe roman Tussen zwarte vlinders gaat hoofdpersoon Raven op zoek naar haar dood gewaande Roma-vader die misschien nog leeft in Spanje. Felicita Vos, zelf dochter van een Roma-vader die is opgegroeid in Rotterdam, komt in de studio vertellen over haar nieuwe boek waarin ze ook schrijft over de schrijnende leefomstandigheden van Spaanse jachthonden.
Zaterdag 22 oktober van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.