nieuws

KORT NIEUWS vrijdag 4 juni

rijnmond_kort.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
rijnmond_kort.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Gewapende overval tankstation Sliedrecht, containerbrand, aanhouding na ongeval, auto’s in brand
SLIEDRECHT - Een onbekende man heeft vrijdagmorgen een tankstation aan de Deltalaan in Sliedrecht overvallen. De man kwam binnen met een vuurwapengelijkend voorwerp en eiste de inhoud van de kassa. Die is door het aanwezige personeelslid meegegeven. De man is vervolgens met de buit vertrokken. De dader is vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar, donker gekleed en droeg een helm. De politie vermoedt dat hij een op een scooter is weggereden.
OUD-BEIJERLAND – Een bouwcontainer die stond op de Sportlaan in Oud-Beijerland heeft donderdagavond in brand gestaan. Het ging om een open container die ongeveer drie meter van het restaurant van een verzorgingshuis stond. Hier sprong nog een ruit. Er was op dat moment niemand in die ruimte. Wel moest een aantal bewoners tijdelijk uit hun kamers. Een getuige vertelde dat ze twee jongens had zien spelen in de buurt van de container. Kort daarop kwam er rook uit de container.
HENDRIK-IDO-AMBACHT–Agenten hebben een 28-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. Hij was op donderdagmiddag betrokken bij een verkeersongeval op de rijksweg A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht.. Volgens getuigen reed de 28-jarige snel over de rijksweg en haalde links en rechts auto’s in. Een bus voegde in op de rijksweg waardoor de verdachte stevig moest remmen. Door het remmen ging het voertuig tollen, raakte een vrachtwagen en uiteindelijk de vangrail. De 28-jarige ontkende eerst dat hij de bestuurder was. Hij bleek te veel gedronken te hebben en reed met een ongeldig verklaard rijbewijs.
DORDRECHT – Op een parkeerterrein aan de Noordendijk in Dordrecht hebben twee auto’s in brand gestaan. De brandweer bluste het vuur. De auto’s brandden helemaal uit. De ontdekking van de brand was op vrijdagochtend . De politie stelt een onderzoek in en kijkt of er mogelijk sprake is van brandstichting.