nieuws

Heijkoop neemt afscheid van paard Siro

Heijkoop op het CHIO in 2016
Heijkoop op het CHIO in 2016
De Rotterdamse amazone Daniëlle Heijkoop heeft afscheid genomen van haar paard Siro. Op het CHIO in Rotterdam behaalde ze met Siro als laatste resultaat een tweede plek in de kür op muziek. Op haar eigen website reageert Heijkoop blij met dit afscheid voor haar paard. “Een schitterend afscheid voor het paard waar ik alles aan te danken heb.”
Het duo behaalde verder successen op Indoor Brabant (tweemaal zilver), op het CHIO in Aken, tijdens het Nederlands kampioenschap werd er zilver gepakt en op het Europees kampioenschap behaalden ze samen een zilveren teammedaille en een individuele twaalfde plek.
Toch was het niet altijd koek en ei tussen de twee, vertelt Heijkoop op haar website.
“Het was misschien niet het meest knappe paard en hij had zeker een gebruiksaanwijzing, maar hij heeft me nog nooit laten zitten. Mijn sportieve successen heb ik voor een groot deel aan hem te danken. De tweede plaats in de kür in onze eigen stad was een mooie afsluiting van onze veertienjarige samenwerking. Het was zeker geen makkelijke beslissing. Een paard als Siro kom je maar eens in je leven tegen, daarom wil ik hem zijn pensioen gunnen nu hij nog fit is.”