nieuws

Feyenoord begint seizoen achter gesloten deuren

Feyenoord is maandag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De kampioen van Nederland doet dat met een training achter gesloten deuren, omdat het veld in De Kuip nog niet beschikbaar is.
Sinds enkele jaren wil de Stadionclub geen grote hoeveelheden toeschouwers op het trainingscomplex Varkenoord ontvangen en wijkt het bij belangrijke momenten uit naar De Kuip. De eerste openbare oefensessie van het team van trainer Giovanni van Bronckhorst is daardoor pas komende zaterdag 8 juli in De Kuip. Die middag wordt ook het eerste oefenduel van de Rotterdammers gespeeld, tegen FC Lisse.
Jean-Paul Boëtius maakt vandaag zijn rentree op het trainingsveld bij Feyenoord. De andere nieuwkomer Sofyan Amrabat nog niet. Vanwege zijn interlands met Marokko en de play-offs met FC Utrecht hoeft hij pas op 10 juli aan te sluiten, net als de andere internationals Karim El Ahmadi, Nicolai Jorgensen, Tonny Vilhena en Jens Toornstra.
De jeugdspelers Tyrell Malacia, Checik Touré, Dylan Vente en Jordy Wehrmann en doelman Ramon ten Hove krijgen de kans om zich te laten zien in de voorbereiding. Zij zijn aangesloten bij de groep van Van Bronckhorst.