nieuws

Nog geen verkeersproblemen door sluiting Maastunnel

De afsluiting van de Maastunnel van noord naar zuid heeft nog niet geleid tot opstoppingen of andere verkeershinder. In de verkeersregiekamer van de Maastunnel is te zien dat het verkeer maandagochtend normaal doorstroomt, laat manager bereikbaarheid Hein Pierhagen weten.
In de regiekamer zitten twee teams klaar om te zorgen dat alles goed gaat: het Maastunnel actieteam en het communicatieteam.
Het actieteam houdt het verkeer in de stad in de gaten met allerlei camera's. Het communicatieteam houdt zich bezig met vragen via social media.
Een van de vragen gaat over de sluitingsperiode, "twee jaar is erg lang" komt er via social media binnen bij het webcareteam.
"Dat is omdat het ook een hele grootscheepse renovatie is. We hebben ervoor gekozen om dat niet in één jaar te doen waarbij we de hele tunnel sluiten, maar over twee jaar uit te smeren, buis voor buis", zegt Pierhagen.
Daarbij worden de komende twee jaar onder meer het wegdek vervangen, 265 duizend tegeltjes uit de muren gebikt, krijgt de tunnel een nieuw kleurtje, en er komt nieuwe ledverlichting.
De kosten voor de werkzaamheden bedragen 262 miljoen euro.