nieuws

Stadsherstel verbouwt Andre van Duin's optreedbakermat

André van Duin's voormalige optreedbakermat, het hervormde weeshuis en latere Delfshavense buurthuis aan de Rotterdamse Voorhaven is door monumenten fonds Stichting Stadsherstel ingrijpend verbouw en nu klaar voor gebruik.
In gezelschap van de beroemde Delfshavense artiest opent Burgemeester Aboutaleb aanstaande woensdagmiddag vijf uur het creactieve pop upcentrum, waar inmiddels al zo'n 20 meubel- en andere innonvatieve productdesigners plus enkele architecten onderdak vinden.
André van Duin bekwaamde zich het naoorlogse buurthuis als bandparodist.
In het Willem 'O' Duys populaire zaterdagavondprogramma met de beruchte vissekom, brak ie als tiener niet lang daarna nationaal door.
De herverbouw van het karakteristieke pand, dat deels uit 1762 stamt, heeft sinds 2010 maar liefst 7 jaar geduurd.
De officiële opening is het eerste momentum dat Andre Kyvon, zoals van Duin van huis uit heet, z'n oude optreedplek van de uitstek van weleer kan betreden.
Een vorige keer namelijk werd in nota bene een van onze RTV Rijnmonduitzendingen van Ferry de Groot en Jan Roelof Visscher, Andre van Duin vol in beeld de toegang tot het pand nog geweigerd.
Om alvast poolshoogte te nemen glipt Jack Kerklaan samen met Stadsherstel-directeur van der Vlist het imposante Weeshuigebouw met aanleunwoning binnen en loopt pardoes een van de 20 creactieve gidsingsgewillige bewoners tegen het lijf.........