nieuws

Kongolo van Feyenoord naar AS Monaco

Terence Kongolo
Terence Kongolo
Verdediger Terence Kongolo verruilt Feyenoord voor AS Monaco. De landskampioen bereikte maandagavond een akkoord met club dat uitkomt in de Ligue 1.
Kongolo had nog een contract tot medio 2019 in De Kuip waardoor de Rotterdammers een flinke transfersom kunnen vragen voor de drievoudig international. Zo wordt er door de Franse sportkrant L'Equipe een bedrag van 13 miljoen euro genoemd. Kongolo tekent een contract voor vijf jaar bij zijn nieuwe werkgever.
De 23-jarige Kongolo speelde sinds de F-pupillen bij Feyenoord en maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste. In de jaren erna liet hij zien zowel als linker centrale verdediger als linksback goed uit de voeten te kunnen.
Net als Feyenoord, werd AS Monaco het afgelopen seizoen landskampioen. Ook Europees lieten zij zich van zich horen door met een talentvolle lichting de halve finales van de Champions League te bereiken. Daarin bleek Juventus te sterk.
Met Kongolo raakt Feyenoord al de vijfde speler kwijt van het kampioenselftal. Dirk Kuyt stopte, Steven Berghuis keert terug naar Watford en Eljero Elia en Rick Karsdorp maakten ook een transfer.