nieuws

Einde in zicht voor poppodium Watt

watt.cropresize.tmp.JPG
watt.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Het Rotterdamse poppodium Watt legt zich niet neer bij het besluit van van het college van burgemeester en wethouders om geen geld meer in Watt te steken. Volgens de gemeente kan de eigenaar een verbouwing niet betalen.
De verbouwing is volgens de gemeente noodzakelijk omdat omwonenden geluidsoverlast hebben. Wethouder Antoinette Laan: "Ik vind het voor alle popliefhebbers én de medewerkers van Watt jammer dat het niet is gelukt. Maar dit geeft ons tegelijkertijd wel de gelegenheid om opnieuw te beginnen en samen met de raad en partners te bekijken wat een bloeiende popcultuur in Rotterdam nodig heeft".
Zowel Watt als de eigenaar van het pand beweren dat de gemeente zich niet houdt aan afspraken die in 2008 zijn gemaakt. De gemeente zou garant staan voor eventuele tekorten. Daarnaast is er volgens hen niet gekeken naar een alternatief plan, waarbij de stichting Watt met een lening van de gemeente een deel van het pand koopt.
Watt en de eigenaar van het pand laten het er niet bij zitten en beraden zich nog op stappen. Inmiddels eisen de PvdA, GroenLinks en de SP een spoeddebat met de wethouder.