nieuws

Rapport vliegenplaag Heijplaat: er is geen grote overlast

De gemeente Rotterdam heeft maandag op een bewonersavond de resultaten bekend gemaakt van een onderzoek naar de vliegenoverlast op Heijplaat. De conclusie: er is geen grote overlast.
Het onderzoek is uitgevoerd door het Kennis en- Adviescentrum Dierplagen (KAD). De dienst geldt als expert op het gebied van vliegen. Er zijn verschillende metingen gedaan, maar er zijn niet bovenmatig veel vliegen aangetroffen.
Toen de conclusie van het onderzoek werd genoemd, klonk er vanuit de zaal van verschillende kanten hoongelach en verontwaardiging. Hoofdzakelijk van bewoners die wel degelijk erg veel last van vliegen hebben.
"Ik voel me gewoon totaal niet serieus genomen", zegt een bewoner. "Ik kan niet eens buiten een boterhammetje eten, zo erg is het. En dan komt zo'n nerd van zo'n onderzoeksbureau vertellen dat er geen vliegen zijn?!"
Andere bewoners relativeren het enigszins: "Die onderzoekers doen ook gewoon hun werk. De enige optie is: nog een keer onderzoeken waar de vliegen vandaan komen, net zolang tot de bron gevonden is."
De gemeente Rotterdam gaat kijken of er een groep 'ervaringsdeskundigen' kan worden gekoppeld aan het KAD, zodat ze samen kunnen onderzoeken waar de vliegen vandaan komen.