ONGELUK

Nog drie lichamen uit de Lek bij Streefkerk gehaald, dodental op vier (+VIDEO)

De auto van de familie wordt uit het water gehaald.
De auto van de familie wordt uit het water gehaald. © Peter Stam/Alblasserdamsnieuws.nl
In de Lek bij Streefkerk zijn zondag en maandag vier overleden personen aangetroffen. Het gaat om drie vrouwen en een man. Zoals het er nu naar uitziet, betreft het een vader, moeder en twee volwassen dochters uit Gouda.
Alles wijst op een noodlottig ongeval, er zijn nog veel vragen over de oorzaak. Het viertal was zaterdagavond naar een bruiloft in Rotterdam geweest en was sindsdien spoorloos. Via sociale media werd opgeroepen om uit te kijken naar de familie.
Zondagmiddag zagen mensen vanaf de dijk bij Streefkerk een vrouw in de rivier. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. De vrouw, die al urenlang was overleden, werd naar een kade in Groot-Ammers gebracht voor forensisch politieonderzoek.

Scheepvaartverkeer stil

Aan het begin van de avond werd, met hulp van een helikopter, een tweede stoffelijk overschot gesignaleerd in de Lek. Het scheepvaartverkeer werd stilgelegd en ook deze vrouw werd uit het water gehaald. Aan het begin van de nacht vonden de hulpdiensten de auto, waarin twee overleden personen zaten. Duikers hebben de lichamen uit het voertuig gehaald. De auto is daarna naar boven getakeld.
Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Een van de scenario's waarmee rekening wordt gehouden is de navigatie in de auto. Tussen Bergambacht en Streefkerk ligt geen brug of tunnel, maar vaart een pont. Volgens personeel van de veerdienst zijn de af- en aanmeerpunten echter goed verlicht.
De politie heeft urenlang gezocht naar de slachtoffers.
De politie heeft urenlang gezocht naar de slachtoffers. © Peter Stam/alblasserdamsnieuws.nl
De plek waar de pont vaart
De plek waar de pont vaart © Google maps