nieuws

Wouter Kolff nieuwe burgemeester Dordrecht

De nieuwe burgemeester van Dordrecht wordt Wouter Kolff. Hij wordt de opvolger van PvdA'er Peter van der Velden, die sinds het vertrek van VVD'er Arno Brok waarnemend burgemeester is.
De 40-jarige Kolff (VVD) is dinsdagmiddag door de Dordtse gemeenteraad voorgedragen aan demissionair minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken.

Benoeming


"Ik ben erg trots op deze voordracht in de oudste stad van Holland. Het is een geweldige, prachtige gemeente. Toen Dordt vacant kwam, ging mijn hart sneller kloppen", zei Kolff op Radio Rijnmond.
De VVD'er moet nog officieel worden benoemd. Als Plasterk de benoeming goedkeurt, wordt Kolff op 13 september geïnstalleerd. "Zodra het officieel is, verhuizen mijn verloofde en ik zo snel mogelijk naar Dordrecht", aldus Kolff.

Veenendaal


De geboren en getogen Rotterdammer is momenteel nog burgemeester van Veenendaal. Daarvoor was hij wethouder in Nieuwegein.
Naast zijn functie als burgemeester is Kolff onder meer vicevoorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club en lid van de raad van toezicht van het Nationaal Ouderenfonds.

Humor


Binnen de Dordtse gemeenteraad klinken positieve geluiden over de nieuwe burgemeester. Nestor Nelleke de Smoker: "Een boegbeeld. Er komt echt iemand binnen. Prettig om naar te luisteren. Ik heet de heer Kollf van harte welkom in onze stad en denk dat het wel goed gaat komen.
Ook Kitty Kruger heeft alle vertrouwen in de nieuwe burgervader. " Er liggen pittige dossiers. Jeugdzorg, milieukwesties, bedrijfsterreinen, er komen verkiezingen aan. Ik denk dat hij goed in staat is om die kwesties goed aan te pakken. Ik zie het zeker zitten."

Brok


Oud-burgemeester Arno Brok nam eind februari afscheid van Dordrecht. Hij werd commissaris van de koning in Friesland.