nieuws

Mijnsheerenland mekkert over komst 2000 geiten

Bewoners in Mijnsheerenland zijn een petitie gestart tegen de komst van een geitenhouderij. Een lokale boer wil met 2000 geiten biologische melk produceren. Daar is tegenwoordig veel vraag naar. De gemeente Binnenmaas staat achter het plan, maar omwonenden zeggen dat er te veel gezondheidsrisico's zijn.
"Deze locatie is zeer ongeschikt. Je zit hier dicht bij een kinderopvang en andere bebouwing. De mest die straks over de weg wordt vervoerd, brengt grote risico's met zich mee. Bij het wegbrengen van mest komt er fijnstof vrij. Dat kan uiteindelijk een longontsteking veroorzaken", zegt bewoner Jacques van Kerkhoven, voorzitter van de Vereniging Dorp Mijnsheerenland.
De bewoners willen een rapport van het RIVM aan de gemeenteraad voorleggen. Hierin staan de gezondheidsrisico's van het wonen bij een geitenhouderij vermeld.
Een petitie van de bewoners is inmiddels meer dan 750 keer ondertekend. Frans-Jan Pieren startte de handtekeningenactie: "Het gaat niet gebeuren. We zullen er alles aan doen om dit tegen te houden."
De gemeenteraad van Binnenmaas praat donderdag over de kwestie.