nieuws

'Geweld tegen lesbisch koppel gefilmd voor Instagram'

De mishandeling van twee lesbische vrouwen, eind mei op het Schouwburgplein in Rotterdam, blijkt een andere achtergrond te hebben dan anti-homogeweld. Volgens de politie hadden de vier jonge verdachten het op willekeurige slachtoffers voorzien. Hun doel was vooral om het geweld te filmen en dat op Instagram te publiceren.
De verdachten komen uit Rotterdam en Nieuwerkerk. Ze zijn tussen de 13 en 15 jaar oud, en sloegen in wisselende samenstelling toe.
Kort na het geweld op het Schouwburgplein publiceerden ze een nieuw filmpje op Instagram. Daarin wordt een meisje mishandeld in een speeltuin bij Coolhaven.
Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan. In verband met de rechtszaak tegen de verdachten hoopt de politie dat ze zich alsnog meldt op het bureau.
Er kwam wel een aangifte binnen van een mishandeling op de Mauritsstraat. Ook hier was hetzelfde groepje verantwoordelijk voor, zagen agenten op Instagram.
Het account waar de meisjes gebruik van maakten, is uit de lucht gehaald. De verdachten hebben een tijdje vastgezeten, maar zijn - volgens de politie onder strikte voorwaarden - weer op vrije voeten.