nieuws

Ook Rotterdam schaft hondenbelasting af

Op de laatste dag voor het zomerreces heeft de Rotterdamse gemeenteraad op de valreep 110 moties afgewerkt. Zo werd de hondenbelasting voor 2018 afgeschaft en zet de gemeente extra in op jeugdwerkloosheid.
Rotterdam volgt het voorbeeld van Albrandswaard, Papendrecht, Ridderkerk en Zederik, die volgens deze lijst, al eerder de hondenbelasting afschaften.
Ook wordt de maximumsnelheid op de Nieuwe Binnenweg (tussen het Eendrachtsplein en de 's-Gravendijkwal) beperkt tot 30 kilometer per uur en gaat het college op zoek naar geld voor extra stallingsplaatsen voor fietsen op Rotterdam Centraal.
De gemeente gaat ook uitzoeken hoe hard de afspraken zijn, die zijn gemaakt voor de afvang van broeikasgas na de bouw van twee kolencentrales op de Maasvlakte.

Nieuwe coalitie


Veel plannen van het college kwamen op losse schroeven te staan toen Mohammed Anfal onlangs een plotselinge overstap maakte van Leefbaar Rotterdam naar NIDA. Daarmee verloor het college de meerderheid in de raad.
Sinds vorige week heeft de Rotterdamse coalitie weer een meerderheid, omdat de ChristenUnie-SGP zich bij de coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA heeft aangesloten.